1 760 12

Свят без пари в брой

През следващите няколко години се очакват повече промени в платежната индустрия , отколкото случилите се през последните няколко десетилетия

Светът непрестанно еволюира към бъдеще без пари в брой. Това заяви Красимира Райчева, мениджър на Visa за България, на първия Fintech Summit в България.

Форумът представи информация за глобалната визия и новия бизнес модел на глобалния лидер в дигиталните разплащания. Презентацията ѝ „Колаборация: заедно по пътя към иновациите“ очерта разбирането на Visa за водещата роля на технологичните платформи. Чрез предоставянето на достъп до отворена платформа, която обслужва 3,2 милиарда картодържатели в 200 страни, Visa дава на банките и партньорите си възможността да изграждат свои собствени мрежи за разплащания.

Visa превръща собствената си технологична мрежа – VisaNet, в платформа за отворена търговия, а Visa Developer Platform (VDP) осигурява опростен достъп до много от най-търсените продукти и услуги на Visa чрез отворена мрежа от приложно-програмни интерфейси. Това дава възможност на всеки специалист в тази сфера да превръща добрите си идеи в нови преживявания в областта на дигиталната търговия. VDP има над 90 приложно-програмни интерфейси, предлагащи достъп до някои от най-популярните услуги на Visa.

Visa е и свързващото звено за създаване на нови платежни и търговски преживявания съвместно с други услуги за мобилни разплащания, социални мрежи, таксиметрови услуги и т. н. Като двигател на промяната, Visa постоянно внедрява иновациите, за да отговори на нуждите на пазара през годините - от кредитни, дебитни и предплатени карти до мобилни разплащания и „Интернет на нещата“. В много отношения Visa е оригиналната финтех компания, която е започнала дигитализиране на платежните услуги още преди 60 години.

През следващите няколко години Visa очаква повече промени в платежната индустрия , отколкото случилите се през последните няколко десетилетия. Тези промени се обуславят от дигитализацията на разплащанията, които проправят пътя за бъдещето без пари в брой. Подходът на Visa към иновациите в 21-ви век се дължи на убеждението, че плащането с Visa в дигиталния свят трябва да бъде също толкова лесно, ако не и по-лесно, отколкото когато плащате с Visa във физическия свят. Трябва да бъде и също толкова сигурно, удовлетворяващо и удобно. Това, което допълнително води до създаването на иновационната стратегия, е голямата възможност за ускоряване на приемането на дигитални разплащания в световен мащаб.

„През последните няколко години Visa основно развива както платформите, така и начина, по който работи с партньори и банки, за да насърчи разширяването на търговската екосистема. Днес Visa свързва повече от 3,2 милиарда картодържатели и 46 милиона търговски локации в 200 страни и територии. Всяка трансакция се осъществява в глобалната мрежа от 16 100 финансови институции VisaNet – една от най-сигурните, надеждни и оперативно съвместими глобални платежни мрежи в света, която обработва повече от 164 милиарда трансакции годишно. Важно е, че всяка трансакция с Visa е защитена от най-съвременната технология за анализи и откриване на измами, за да се гарантира, че потребителите и бизнеса могат да сключват сделки с доверие и увереност“, споделя Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

Стремежът на Visa е да предоставя на хората най-добрите начини за разплащане във всякакви сектори и навсякъде по света. Този стремеж се реализира от Visa хиляди пъти всяка секунда, всеки ден по целия свят. Мрежата на Visa продължава да расте, тъй като все повече потребители и фирми са привличени от бързината, надеждността и сигурността на дигиталните разплащания.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • deadman1488
  Отговор
  1 17:06  30.05.18
  лоша работъ тва с пари онлаин
 • пухчо
  Отговор
  2 17:18  30.05.18
  Без пари в брой света не може да съществува, защото няма да има корупция и контрабанда т.е. не е изгодно за властимащите.

  Коментиран от #3

 • Mnogo
  Отговор
  3 17:21  30.05.18

  До коментар #2 от "пухчо":

  Tе ще го измислят, ако не са го измислили вече ;x

 • Реклами
  Отговор
  4 17:53  30.05.18
  А говориха ли с швейцарците?Те плащат най-много в брой от всички европейци.Сигурно са глупаци,а?
 • Факт
  Отговор
  5 18:26  30.05.18
  Целта е,да се държът хората под тотален контрол. Всеки цент ще ти го броят и недай си Боже да си похарчил повече от разрешението. Кеша дава извесна финансова свобода-без кеш ставаме вече 100% роби.
 • Роко
  Отговор
  6 20:44  30.05.18
  Комунизъм
 • патриотъ
  Отговор
  7 21:00  30.05.18
  Тотален контрол на движението на парични средства и хора-всяка минута ще знаят колко сте теглили,колко ви остават и точно къде се намирате!Това е много опасно за човечеството!

 • 777
  Отговор
  8 21:36  30.05.18
  изчезнат ли парите в брой-изчезва всякаква Свобода !
 • Баш майстора
  Отговор
  9 23:39  30.05.18
  Като се сетя за гърците, как в пика на кризата се редяха на банкоматите и не им даваха да теглят повече от 50 евро на ден... Ами нали за това човек има спестявания - за да ги ползва когато има нужда. За това винаги си плащам в брой. Ама картата ми била безконтактна и нямало такси при плащане с нея - сега да, а след време ако премахнат кеша, със сигурност ще има такси. Това, че някой иска да стои между мен и нещото което искам да закупя е форма на изнудване. Държавата(ние) имаме валута, която предпочитам да е реална, вместо виртуална.
 • onq s konq
  Отговор
  10 00:26  31.05.18
  И ги питам аз тия умници:КАК ЩЕ НАМЕРЯ ПАРИ НА УЛИЦАТА КАТО НЕ СА В ДЖОБОВЕТЕ НА ХОРАТА?А толкова обичам да намирам!...
 • qqqqqq
  Отговор
  11 20:57  31.05.18
  Положителните страни са в повече от отрицателните. Като на пример : няма да има укриване на данаци, сивата икономика ще изчезне, много трудно ще се продават наркотици, по лесно ще се събират данаците, удар по корупцията, измамите също рязко ще спаднат и т.н. . Свободата ще си бъде все същата, ревът тези които не обичат да спазват закона.
 • Един
  Отговор
  12 08:49  01.06.18
  а като останеш без връзка с интернет - тогава оставаш без никакви пари! Нито в брой , нито виртуално!

Напиши коментар:


Публикувай