Last news in Fakti

30 Май, 2018 21:40 4 845 8

Еврото се срива заради кризата в Италия

  • евро-
  • криза-
  • италия

Еврото се срива заради кризата в Италия, коментират анализатори.

Регистриран беше най-големият спад в котировките на единната европейска валута от 11 месеца насам.

Акциите на борсата в Милано също отбелязаха бърз спад, отбелязва Ройтерс. Към несигурността в Италия се добавя и политическата криза в Испания, където след два дни ще има вот на недоверие срещу премиера Мариано Рахой. Американският индекс Дау Джонс регистрира спад от 2 процента в края на деня вчера заради кризата в Италия, отбелязва БНР. За сметка на това, американската валута е в най-силния си период от година и половина.

Филантропът и финансист Джордж Сорос прогнозира нова финансова световна криза. Според прогнозите на други водещи финансисти, еврото може да продължи спада си освен заради политическата ситуацията в Италия, и заради стачките в Гърция и контрола на централната банка в Турция върху валутата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш майстора

    18 2 Отговор
    "контрола на централната банка в Турция върху валутата" - да, Ердоган се опитва да упражнява контрол върху турската лира, но не вярвам това да влияе негативно на еврото или друга валута.

    Иначе ако жабчовците изцамбукат, могат да повлекат еврото надолу. До колкото знам, задлъжнялостта им спрямо БВП е колкото гръцкия, когато гърците фалираха(130%). Само че гръцката криза ще ни се стори като приказка, спрямо евентуалната италиянска. А комичното е, че ако до тогава сме влезли в еврозоната, ще трябва и ние солидарно да помагаме на италиянците :)

    Коментиран от #3

  • 2 Име имотко

    19 0 Отговор
    Ще трябва да вдигнат лихвите старчоците в Брюксел и Франкфурт
    Бай бай купон на брокери банки и строители
    Край с извращенията с цените на имотите в цяла Европа
  • 3 Да да

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Баш майстора":

    Га ядоа кюфтетата по ресторантите им беше добре! Сега викат - не искаме еврото,че имаме да връщаме много :ддддд! Не ги спират тия коли! Имат стабилна икономика,но леко ги мързи! Особенно ония на юг като ги напече жегата! Един германски работник върши почти двойно повече от италиански,но заплатите им са еднакви! А колко да се е сринало еврото! До долар за евро има време!
  • 4 Перото

    9 1 Отговор
    Пичове май Ние се оказахме най-големите баба ми с най-малко дълг. Спокойно Всички знаем че тия пари никой няма да ги връща както гърците няма да си върнат дълговете така италианците така и германците така и американците и така нататък. Целия свят живее на кредит от векове бих казал Айде поне от 200 години. Всички са фалирали то е ясно Въпросът е Кой държи ключът на бараката и Кой държи питата.

    Коментиран от #5

  • 5 айде обясни

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Перото":

    щом от 200 години се живее на кредит който никой не връща кой все пак отпуска новите кредити ?? кои са тези глупаци които дават пари знаейки , че няма да си ги получат ?? това трябва да са някакви самаряни спестявайки и после давайки спестеното на държавите да си ги харчат !!
  • 6 Гого

    14 0 Отговор
    Голяма работа че Италианците и Турците имат политическа за разлика от на имат работеща икономика въпреки че Турция има 400 милиарда външен дълг строят газопроводи летища мостове без да се търсят инвеститори. А ние даже една жп линия и свестна магистрала не можем да построим не можем да ги стигнем за тях ние сме в каменната ера.

    Коментиран от #7

  • 7 3434

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гого":

    Гого и Ганчо Балкански строи.Виж за 40 години построихме магистрала Тракия ба.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.