6 Юни, 2018 11:11 5 594 20

Новият най-богат човек в Русия

  • лисин-
  • русия-
  • богатство-
  • състояние

Неговото име е Владимир Лисин. Началото на своята кариера той започва през 70-те години на миналия век като електротехник в Сибир. След разпадането на СССР се премества да живее в Москва и през 1992 г. започва търговия с износ на метали.

Причината Лисин да поеме титлата „Най-богат човек в Русия” от магната, търгуващ с метали, Алексей Мордашов е, че акциите на „Лисин” НЛМК поскъпнаха с 3.5%, което увеличили личното състояние на предприемача до 20.19 млрд. USD, по данни на агенция Bloomberg.

Лисин е собственик и на най-големия оператор за товарни железопътни превози в Русия. Инвестирал е и в корабни превози, корабостроене и туристически круизи.

Що се отнася до Мордашов, който вече е вторият най-богат човек в Русия, то той е председател на компанията за производство на стомана „Северсталь”. Посредством дейността на предприятието, богатството на Мордашов се е увеличило за последната година с 2.6%, до 20.18 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    12 13 Отговор
    Уши санкции пък им скачат акциите!
  • 2 гражданин

    14 11 Отговор
    Горката Русия дето всички биле/са "" еднакви,""!!!
  • 3 onq s konq

    21 13 Отговор
    Не се споменава в статията тия МИЛИАРДИ от НАДИГРАВАНЕ НА СВЕТОВНАТА КОНКУРЕНЦИЯ ИЗНОСИТЕЛИ НА СУРОВИНИ ли са,или от БЕЗПАМЕТНИЯ РОБСКИ ТРУД НА ЦЕЛИ ОБШИРНИ РУСКИ ТЕРИТОРИИ ,чието население се трепе денонощно НА МИНИМАЛНАТА МЕС.ЗАПЛАТА/в Русия е 270ЛЕВА/.

    Коментиран от #5, #8, #18

  • 4 Dhjfrthhg

    9 22 Отговор
    В сравнение със богатите в сащ е пълен мишок.

    Коментиран от #10

  • 5 хххх

    22 10 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    A ние красивите и умни българи работим за турски господари, чехи и западни банки.
    Ти поне имаш кон….
    Пенсионерите без пенсия, без здравна помощ
    Младите без образование, без работа, без достойнство…., но ако са педали скоро ще цъфнат.
    Глупци без коне 80%
    България след Костов
    Още 1 мандат на Тиквезе и ще изчезнем
  • 6 Скептик

    12 2 Отговор
    Мда, чист руснак. Отдалече се вижда. Само дето я няма давидовата звезда на челото чу...
  • 7 Мартин

    8 1 Отговор
    Този богаташ да не се окаже като нашенския Остап Бендер - Цветан Василев, който беше мистър икономика, докато източваше КТБ и избяга с парите на вложителите?!?
  • 8 ХАХА

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    мин.месечна заплата .Абе не разбрал ли че там мин.месечна заплата практически никой не получава поради факта че МРЗ е само един от двата стълба за избор на вноски за два вида фонда за пенсии.
    Между другото средната заплата в заводите на Северстал или Норникел е 3100 евро. по всички региони в Русия.

    Коментиран от #17

  • 9 Stefan

    9 1 Отговор
    Няма начин да не е човек на КПСС и службите за сигурност. Кой ще ти разреши да изнасяш метали в чужбина?
    Справка за България - Огнян Донев и Елка Владова също са търгували с метали.
  • 10 Расулюлах

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Dhjfrthhg":

    В сравнение с богаташите у саш тоя има реални активи и богатство а онея у саш само виртуални щуротии и борсови измами скалъпени и дори нема хартиики на цифри по тех хаха а изгорат комповете а нема нищо повече хахахах

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    7 3 Отговор
    Новия най голям крадец в русия.
  • 12 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Расулюлах":

    Ами айде за американските друг път ще ти обясня , ама да вземем един ЕВРОПЕЕЦ , Армансио Ортега , започнал като шивач !!!!!?? и притежаващ в момента над 75 милиарда долара и трети по богатство в света !!!!! И той ли е виртуален ? Или вече починалия собственик на ИКЕА , но семейството му все още държи над 60 милиарда !!!! Брат и сестра Квант , собственици на БМВ , над 40 милиарда ! Лилиан Бетанкур , собственик на Лореал , също над 40 милиарда , собственика на Луи Вутон , също над 50 милиарда и така до утре !!!! Някъде да видя петрол , газ или метали , демек нещо изкопано от земята ??? Или нещо зависещо от държавата и власта със съответните взятки , но без реална конкуренция ??? Между другото забеляза ли , че "първите" руснаци вече не са петролни и газови босове , а метални ??? Е , и техния ред скоро ще дойде и ще си заминат безславно като предишните !!

    Коментиран от #13

  • 13 любопитен

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    И що ще си ходят?

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "любопитен":

    Еми щото металите също не са "безценни" и непоклатими , даже златото и ако беше наясно с цените им през последните 30тина години , нямаше да питаш !!

    Коментиран от #15

  • 15 любопитен

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    И ква е цената на златото през последните 30 години?
  • 16 гост

    4 4 Отговор
    Ами такава , че като махнеш инфлацията , ще остане по-малка печалба от един свестен имот на добро място !!! Да не говорим , ако сравняваш с други неща !! Поразгледай някой портфейл на по-известен играч и ако видиш повече от 5-10% в злато , ела се обади !! Само неграмотниците и циганите вярват , че е много печелившо !!!

    Коментиран от #19

  • 17 Да да

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "ХАХА":

    Що не идеш да работиш за 3100 евро ми тролиш тук за жълти стотинки! И Оня с коня не е прав! МРЗ 9500 рубли по 37,2 рубли за лев са 255,4 лв.! 270 лв. взимат ударниците! След митата наложени от САЩ за стомана и алуминий,скоро ще им секне и тая далавера! Много ги тормози Тръмпона :ддддд
  • 18 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Оня с "МУЛЕТО" не ти ли омръзна да повтаряш като папагал 270 левови руснаци смени плочата ставаш банален с това а ти като си 510 левов защо си си дал на 270 левовите да ползват езика ти за тоалетна хартия заработваш си допалнително ли
  • 19 любопитен

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Като не е много печелившо да се занимаваш с метали тоя на снимката що е милиардер?

    Коментиран от #20

  • 20 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "любопитен":

    Не виждам да съм казал , че не е печелившо , а че е МАЛКО печелившо , има известна разлика ! Именно затова "тоя" е някъде извън стотицата , а най-вероятно и извън първите 500 най-богати , нищо че е "най" в Раша , то там са все пишман милиардери ! И ако прочетеш по-внимателно е ПОЧНАЛ с метали , най-вероятно "приватизирани" в голямата мъгла на 90те , но бързо се е преориентирал !!