17 Юни, 2018 19:05 2 163 4

САЩ провокират търговска война

  • сащ-
  • мита-
  • търговска война

Световната търговия е нарушена и има признаци на напрежение в глобалната икономика, пише The New York Times

САЩ провокират търговска война - 1
Снимка: БТА/АР

Заплахата за началото на търговската война, провокирана от американското правителство, е в ущърб на световната икономика, пише в. The New York Times.

Според изданието търговските мита на президента на САЩ Доналд Тръмп, които са на път да влязат за вноса от определени страни, са предизвикали реакции. В резултат световната търговия е нарушена и има признаци на напрежение в глобалната икономика.

Както беше отбелязано, поради действията на Белия дом, доставките през пристанищата и товарните терминали на летищата по света се забавят. И цената на най-важните суровини също се увеличава.

В същото време, според източници, обемът на товарния въздушен транспорт също намалява в световен мащаб.

По-рано бе съобщено, че Индия е изпратила известие до Световната търговска организация (СТО) относно въвеждането на мита върху 30 стоки от Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ford Prefect

    11 5 Отговор
    ЕС да го гризе сега!
  • 2 Ааа стига бе!

    16 2 Отговор
    Америка да провокира?!?!няма такова нещо!!!те са толкова добрички,че само и само те да са добре са съгласни да изтребят всичко живо!
  • 3 икономист

    15 3 Отговор
    Сега да видим евробюрократите, свикнали да получават наставления от САЩ, как ще защитят интересите на европейските граждани. Най-вероятно, ще подвият опашки, като подритнати котета....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.