17 Юни, 2018 19:00 2 490 10

В БДЖ не достигат спалните места за Бургас и Варна

  • бдж-
  • спален вагон

Хората, които искат спален вагон, купуват билетите си 30 дни преди датата на пътуването

В началото на активния летен, сезон има дефицит със спалните места на БДЖ, съобщи БНТ. Причината е недостиг на спални вагони и липсата на единна информационна система за продажба на билети.

От държавната железница обещават, че системата ще заработи от началото на юли и проблемът с купуването на запазените места ще отпадне. До края на септември пък предварителни продажби на билети ще се правят за 15 дни преди пътуването, а не както досега - само 5.

Проблемът е най-голям в София. Оказва се, че само няколко дни след пускането на билетите в продажба, те се изчерпват, а за определени влакове няма спални места повече от три седмици преди датата на пътуването. В началото на летния сезон, опашките пред касите на централната гара са големи, а на хората понякога им се налага да изчакат над 20 минути, за да разберат, че билети няма.

Хората, които искат спален вагон, купуват билетите си 30 дни преди датата на пътуването. Не могат, обаче, да си резервират места от Варна и Бургас за София , тъй като системата за продажба на билети не функционира.

Новата система за продажба на билети ще заработи от 1 юли. Тогава се очаква да отпадне и проблемът със запазените места към столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дървеница

    4 7 Отговор
    Трябва да си голям смелчага, за да легнеш да спиш във вагон на БДЖ, пълен с дървеници.

    Коментиран от #8

  • 3 с керван и камили на море

    15 0 Отговор
    В нормално развитите и цивилизовани страни, разстояния от 400-500 км се взимат от влаковете най-много за 2-3 часа, а тук хората си резервират спални вагони. Пълен цирк.
  • 4 Пешо

    6 0 Отговор
    Шефа на БДЖ трябва да го шутират веднага. От написаното е видно, че той води компанията към фалит!
  • 5 ЕДИ КОЙ СИ

    8 2 Отговор
    ВСИЧКО ЖИВО СЕ Е ЮРНАЛО КЪМ МОРЕТО ЗНАЧИ...
    МИ НАЛИ Е ЛАЙ*****МОРИЕ БЕ ОТВОРКОВЦИ...
    ЩО СЕ НАТИСКАТЕ ДА ХОДИТЕ НА НАШЕТО МОРЕ...
    МИ ХОДЕТЕ В ТУРЦИЯ....ГЪРЦИЯ...
    НАЛИ ТАМ Е ПО ХУБАВО...
    АМА ТАМ ИМА ПРАВИЛА И ЗАКОНИ КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ...И ТАМ БЪЛГАРСКИТЕ ПРОСТОТИИ НЕ МИНАВАТ....ЩОТО ИМА СОЛЕНИ ГЛОБИ....
    ВСЪЩНОСТ ГАНЬО И ТАМ СИ ПОКАЗВА МАЙМУНДЖУЛЪЦИТЕ....ЧАЛГАТА ДО ДУПКА НА ПЛАЖА...КРЯСЪЦИ ПО ДЕЦАТА...ХВЪРЛЯНЕ НА БОКЛУКА КЪДЕТО ИМ ПАДНЕ...
    Е ЗАТОВА НИКОЙ НЕ НИ ХАРЕСВА И ,,БЪЛГАРИН " НАВЪН Е МРЪСНА ДУМА...
  • 6 Гост

    6 0 Отговор
    Къде са рециклираните спални вагони от Германия?
  • 7 гост

    2 0 Отговор
    Като ги лашкат 20часа, как да не си вземат спален вагон?!Кошмар!
  • 8 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дървеница":

    Вие откога не сте се возили на ВЛАК ???
  • 9 аз и ти

    0 0 Отговор
    голям некадърник е този Владимиров ,нищо не направи толкова години .Съществуват благодарение на субсидията и нищо повече.Вечно в дългове , за толкова години как не помръдна , съкрати персонала с 50% , закри гари, разпродаде имущество и то остана само една администрация и въпреки това е в положение по-лошо отколкото беше .Бива некадърност ,ама мина всички граници .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.