25 Юни, 2018 22:33 1 275 2

Загуба от 1 млрд. USD от стачка в Аржентина

  • аржентина-
  • стачка-
  • цена

Загубата от стачката, организирана от големите аржентински профсъюзи днес, ще възлезе на 29 млрд. песо, или над 1 млрд. USD. Данните съобщи министърът на икономиката на страната Николас Духовне и допълни, че единственият начин да се развие страната е като се работи.

Стачката на практика парализира транспортната система на Аржентина. Само на летището в Буенос Айрес отменя отменени стотици полети. Автобусите и влаковете също няма да се движат. Метрото в столицата също остава затворено.

Към стачката се присъединяват и по-големите профсъюзи на таксиметровите шофьори. Протестиращите също така ще блокират някои от главните изходи на Буенос Айрес.

В болниците работят само спешните отделения и Бърза помощ. Занятията в училищата и университетите са отменени. В рамките на един ден е преустановено и събирането на боклука. Банките са затворени.

Профсъюзите протестират срещу икономическите мерки предприети от аржентинското правителство, които доведоха до значително поскъпване на комуналните услуги. Те също така обвиняват властите, че провежданата от тях политика поставя местните производители в по-уязвима ситуация. Освен това, профсъюзите искат да бъде вдигнат прагът за увеличаване на заплатите, за да може техният ръст да компенсира последствията от инфлацията, която се очаква през 2018 г. да надвиши 15%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    7 0 Отговор
    Тук нямаме профсъюзи и нямаме такива проблеми. Ще умрем от глад работейки, но няма да стачкуваме! Гордо племе сме! Работим, гладуваме, но гък не казваме! Браво на нас!
  • 2 комуна

    0 0 Отговор
    Тук в комуната ни научиха да скатаваме и нямаме икономика. Следователно няма как да сме по спрели и няма как да реализираме загуби! Благодаря на комуналните и да знаете, че парата е във вас и тези които ви създадоха сега във вас се целят!