27 Юни, 2018 09:43 5 198 16

По-скъпо! Цената на "Джак Даниелс" в Европа скача заради митата

  • jack daniel's-
  • джак даниелс-
  • уиски-
  • бърбън

ЕС налага мита върху американски вносни стоки като бърбън и портокалов сок

По-скъпо! Цената на "Джак Даниелс" в Европа скача заради митата - 1

Цената на легендарното американско уиски Jack Daniel's ще се повиши в ЕС заради въведените мита от 25 процента, предаде АP.

Преди дни ЕС започна да налага мита върху американски вносни стоки като бърбън, фъстъчето масло и портокалов сок. Европейските мита върху американски внос на стойност 3,4 милиарда долара са в отговор на тарифите, въведени от администрацията на американския президент Доналд Тръмп върху европейската вносна стомана и алуминий.

Фил Линч, говорител на производителя на Brown-Forman каза, че повишението на цената ще влезе в сила през следващите няколко месеца.

Линч уточни, че цената за европейските потребители ще се вдигне с 10 процента, но цената може да варира на различните пазари, тъй като местните дистрибутори и магазини също участват в определянето на цената.

Около една четвърт от приходите на Brown-Forman са от Европа.

По-скъпо! Цената на "Джак Даниелс" в Европа скача заради митата

Мексико също наложи вносно мито от 25 процента неотдавна. Линч обаче каза, че Brown-Forman неотдавна са увеличили цените на Jack Daniel's в Мексико и не планира ново повишение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Танас

    17 5 Отговор
    От утре на Блек рам само .

    Коментиран от #3

  • 2 анонимен алкохолик

    24 5 Отговор
    Дреме ми за тоя боклук. Има достатъчно други и даже по- качествени питиета.
  • 3 Ганьо

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Танас":

    Казва се още "Кара Коч".
  • 4 Бай Петко

    11 2 Отговор
    Аз си варя домашна гроздова и ми дреме за вносните барбальоци.
  • 5 бай онзи

    7 2 Отговор
    ми ще си го пият тоя бъркоч и тва е... а оня ненормалник с прическата много бързо ще му бият шута американосите
  • 6 пияч а не полски свирач

    9 4 Отговор
    Този бърбан е уникално см0тан. Единственият от който получавам киселини. Единствено името и рекламата му са добри. Да си го пият краварите. Отделно, че е произведен от 100% ГМО царевица. Това в отлежаването в бъчвите е пълна лъжа. Точно този евтиния НЕ отлежава. Смесват го с такъв, който наистина е отлежавал, слагат му оцветители и ароматизатори и бърбъна Джак е готов. Явно от тях се получават киселините. Някой да не си помисли, че съм пил менте. Не, не е. Живея в чужбина и е оригинален бърбъна, който съм пил.
    За любителите на уискитата препоръчвам да не пият нищо американско. Всичкото е от ГМО. Има хубави канадски бърбани и уискита, но най-добрите са шотландските и ирландските. Вместо да давате пари за прехваления Джак си вземете по-добре Чивас Регал, Дъмпъл, Гленфидих, Джони черен етикет и др. Малко по-скъпи са, но си заслужават парите и поне знаете, че пиете нещо истинско.
  • 7 killers

    8 5 Отговор
    Да изгоним МакДоналдс КФС и кока -кола и без това са вредни , да ама не ,нали . Как да стане като уж най -стабилната държава Германия си е американска колония всички канцлери ходят на килимчето да подписват един пакт ( канцлер пакт ) с който те никога няма да бъдат независима държава , както и държавния им резерв се пази в САЩ. В банка на една голяма фамилия държаща уж държавната банка на америка , за това нещо бе убит един президент опитващ се да направи независима държавната си банка .
  • 8 Диди

    4 0 Отговор
    50%от златните резерви на Германия се намират във Франкфурт,малка част в Лондон,около 1.340 т в Ню Йорк.
    За така нареченият КАНЦ,ЛЕР АКТ,дали е вярно,със сигурност не се знае.
  • 9 osmiatorg

    2 3 Отговор
    Свиквайте да пиете македонска ракия :)
  • 10 321

    4 3 Отговор
    Кой ли го пие тоя боклук, като има достатъчно качествени скочове на почти същата цена. Трябва ЕС да увеличи митата на големите играчи - Македоналдс, Кока и Пепси. Тогава ще изпищят със сигурност.
  • 11 B52

    5 3 Отговор
    Аз и без това предпочитам шотландската и ирландската ракии, а най вече "Дъмпъл" и "Чивас регал" на по-преклонна възраст.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да да

    1 1 Отговор
    Специално Джак е уискито създало история! Големи разбирачи сте тука всички! На някякъв му излизали киселини! Може ли да объркаш вкуса на Джак! Какви Джонита, какви канадски бози! Джим Бийм също ще поскъпне! И какво от това! За 3 или 5 лева ще си купя друго ли? Не че пия,но си черпя приятелите с Джак и Джим! За русофилите само водка,самагон и бояришник :ддддд и резервен черен дроб

    Коментиран от #16

  • 14 Да да

    1 1 Отговор
    Забравих да отбележа - Купих си кока кола на проможия с 30% отстъпка! Принципно не пия и кола,ама обичам Америка, но искам да живея във Венецуела с $2000 на месец! Ох котьо! Може и в пРосия,ама да скочи рублата на 100 за долар :ддддд
  • 15 onq s konq

    1 1 Отговор
    С ПОВЕЧЕ ЛЕД и Царкировото става
  • 16 321

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Да да":

    Съвсем правилно сравняваш Джони с Джак. Едни и същи бози - разбирай блендирани буламачи. Иначе шотландските и ирландските, от които популярните са само около 200 вида са много по-добър вариант от щатската ракия.