28 Юни, 2018 16:53 5 332 19

Завод за фарове за Mercedes край Пловдив

  • mercedes-
  • светлини-
  • фарове-
  • завод-
  • пловдив

Инвестицията ще бъде в размер на 40.6 милиона евро, което включва изграждането на 3 завода и парк за поддоставчици

„Новият високотехнологичен завод за светлини на Mercedes е не само едно обещаващо начало на Тракия икономическа зона, но и сериозен актив за страната ни, който ще събуди интереса на повече чуждестранни инвеститори." Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на първата копка на завода за светлини на Mercedes днес.

Той изтъкна, че инвестицията ще бъде в размер на 40.6 милиона евро, което включва изграждането на 3 завода и парк за поддоставчици. Заводът ще бъде изграден върху площ от 23 000 кв. метра и се очаква да бъдат разкрити близо 400 работни места.

Емил Караниколов подчерта, че българското правителство има волята и е решено да работи за подобряване на условията за бизнес в България. „С днешното събитие доказваме, че вървим в правилна посока, а именно опростяване и улесняване на административното обслужване, насърчаване на инвестициите и иновациите, подобряване на достъпа до финансиране и подобряване на бизнес средата", каза още министърът.

В заключение министър Караниколов припомни, че Министерството на икономиката е реално ангажирано с проблемите на стопанския живот и бизнесът може да разчита на активно сътрудничество и подкрепа.

Инвеститор е турската фирма "Oдело Фарба България", която е специализирана в производство на автомобилно осветление. Фирмата има 7 завода (3 в Турция, 1 в Китай, 1 в Германия, 2 в Словения). За 7 години е направила 214 милиона евро инвестиции в заводи. В компанията работят 3 581 служители, 200 са заети в Изследвания и Развитие (80 в Турция, 120 в Германия). 461 милиона евро е оборотът на „Одело Фарба Лайтинг Груп" за 2017. Основни нейни клиенти са Mercedes, Audi, Fiat, BMW, Toyota, Ford, Volkswagen, Renault.
Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група" ЕАД, а проектът е изготвен от екип на "Архитектурно дизайнерско студио".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Завод

    26 13 Отговор
    Ние поискахме да прозивеждаме коли, те ни дадоха да им правим стъкалцата на фаровете.... май трябваше да поискаме да произвеждаме космически кораби и току виж, можеше да ни дадат да правим и ремаркетата за тракторите им.
  • 2 Гост

    34 2 Отговор
    Почивай в мир Северна България!
    Да живее Южна България!
  • 3 СвръхАз

    14 10 Отговор
    Ей сега вече ще има изтеглени мечоци от пазара..
    От мен да знаете Мерцедес - ДЕНЕМ!

    Коментиран от #16

  • 4 Ghost

    15 1 Отговор
    Ако само управляващите имаха желание да осигурят на северозапада препитание можеха да направят едни мрежа хубави пътища и щяха да инвеститорите да се заинтересуват. А може да се замислят и за прословутия тунел под Шипка. Комуникациите са мн важни навсякъде. А за северна България са жизненоважни.
  • 5 СЯ ЧАКАМЕ ЗАВОД ЗА КОНДОМИ

    9 1 Отговор
    И ГАЛОШИ ЧИ И ТЕ СА ДИРЕКТЕН ВНОС ОТ НЯКЪДЕ СИ...
  • 6 българче

    17 2 Отговор
    Е, голяма технология!! Пластмасови отливки, каквито се изливат от МНОГО години даже и по селата.
    Браво, дано почнат да правят и куче- касичка, ама да не излезе крокодил.
  • 7 Viktor

    18 3 Отговор
    Робите си остават роби и такава им е съдбата. Радвате се и на коричките хляб.
  • 8 Пепеляшка

    19 2 Отговор
    Българино бъди горд ,че съсипаха икономиката,промишлеността на тази държава още сега ще правиш"капачки за буркани" за жълти стотинки
  • 9 Антон 1

    12 15 Отговор
    Какво пак сте недоволни всичко !
    Хубава новина ! По-добре ли е от нищо ?
    Българина едно е недоволен и все друг му е виновен !
    А той е най-големия специалист по футбол , политика и автомобили ! :):):):):)

    Ей , булгар , булгар !
  • 10 onq s konq

    8 2 Отговор
    Що не се казва дали фабриката ще е за десни или леви фарове?
  • 11 Опел

    11 1 Отговор
    Защо никой не пита каква заплата ще дава тази фабрика. И като даде работа на 400 човека, ще промени съществено безработицата ли? Заплатите ще са пак 300-400 евро? :D Не бързайте да се радвате, като чуете "Мерцедес". И за космически кораби да е, щом е в България- заплата 300-400 евро.

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Ezio

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Опел":

    Немецо го е сметнал, че ше ми излезе тънко с евтината работна ръка. И както каза ти ще подхвърля 300-400 евро заплати и всичко точно.

    Коментиран от #18

  • 13 PlimP

    3 1 Отговор
    едно време се рециклираха реактивни двигателе и се ПРОИЗВЕЖДАХА оръжия, да не говорим за леката промишленост, ся СГЛАБЯМА тъпи фарове успехна на родната "индустрия"
  • 14 Бай Тошо

    4 0 Отговор
    Безплатните роби на Европа както Боко беше обещал че ще ни направи (понеже сме били глуповати и наивни) и верно успя

    Коментиран от #19

  • 15 българина

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Опел":

    Имаш грешка заплатите не са евро а в лева тука е България тоест ще са по 400 лева.
  • 16 Townboy

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "СвръхАз":

    Части за Мерцедес от години се правят по широкия свят. Включително и в завода на Дачия в Питещи. Наивен е този който смята че купувайки определена марка произведена след 2000та година се е сдобил с автомобил различен от Дачия. Добре е че правим нещо защото до скоро се занимавахме само с далавери, а всеки икономически грамотен човек знае че истински БВП се формира от производството.
  • 17 Къв Мерцедес ....

    3 0 Отговор
    ...ви гони? Турска фирма произвеждаща фарове за който си поръча. Нека ви кажат хората ,които работят в Шишеджам в Лудогорието и Арес в Сливен колко много им плащат.Голямата инвестиция.
  • 18 Пръцко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ezio":

    Къв немец те е подгонил пък теб?!? Поредната турска фабрика - турчилята методично ни изкупуват на безценица - край Филибето половината фабрики вече са турски, а в тях работят турци и цигани от Пловдивско-Асеновградската яка, и вярвай ми - много са и повече ще стават!
  • 19 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Тошо":

    Друго си беше когато бяхме безплатни роби на Ирак ,Либия и Ангола !!!