2 Юли, 2018 13:12 2 551 4

Канада удари Тръмп с мита за $12,6 млрд.

  • канада-
  • мита-
  • сащ-
  • стоки

САЩ въведе от 1-ви юни мита от 25% за вноса на стомана и от 10% за алуминий

Канада удари Тръмп с мита за $12,6 млрд. - 1

От неделя Канада започна да налага митнически тарифи върху вноса на американски стоки като кетчуп, пица и желязо в размер на 12,6 млрд. щатски долара, като контрамярка на наложените от Доналд Тръмп преди време мита върху внасяните в САЩ стомана и алуминий.

Доналд Тръмп въведе от 1-ви юни мита от 25% за вноса на стомана и от 10% за алуминий, внасян от американски съюзници като Канада, Мексико и Европейския съюз, припомня БНР.

В отговор на това, Канада определи високи мита от 25% за вноса на стомана и желязо, както и мита от 10% за още 250 други американски стоки, включително кленов сироп, препарати за почистване на съдомиялни машини, кафе на зърна и конфитюр от ягоди, предаде Асошиейтед прес.

Администрацията на американския президент заяви, че Канада е заплаха за националната сигурност с оглед на вноса, въпреки че страната е вторият по големина търговски партньор на САЩ след Китай.

Трябва да се има предвид, че Мексико и ЕС вече наложиха мита за редица стоки, внасяни от САЩ, включително за произвеждания в Кентъки бърбън, за моторите на фирмата „Харли-Дейвидсън“ от Уисконсин и за портокалов сок от Флорида.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 10 Отговор
    Император Путин да вземе мерки, че току виж му изгонили вярното куче
  • 2 гост

    14 2 Отговор
    Тръмп си мисли, че накъдето си обърне перчема натам ще играят всички, но другите политици не са толкова прости и корумпирани като нашите. Хората си защитават интереса на избирателите, а нашите защитават всякаккъв друг, но не и този на избирателите. Мирише на импийчмънт.

    Коментиран от #3

  • 3 Да да

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Тръмп цели единствено спирането на вноса на метали и разработване на собствени залежи,както и активизиране на индустрията! В крайна сметка удара пада върху пРосия,защото тя е един от големите износители , но скоро ще бъде изместена от редица пазари или ще продава с много малка печалба,да не кажа на загуба!
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Само така ще разбере Тръмп, какво значи да си прави каквото си
    иска !!! Производителите в собствената му страна ще скочат срещу
    него !!! ПОВЯРВА СИ МНОГО, ЧЕ Е ВЕЛИК, ОТКОЛКОТО Е !!!