Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Юли, 2018 06:00 2 641 6

Компании продължават да правят бизнес в Крим

  • крим-
  • русия-
  • украйна-
  • бизнес-
  • европа-
  • санкции-
  • търговия
Компании продължават да правят бизнес в Крим - 1
Снимка: Shutterstock

Забраните на Киев за търговия с Русия доведоха до парадоксални резултати. Част от украинските предприятия губят приходите си, тъй като техният износ към Русия бива изместен от европейския бизнес, пише руският вестник „Независимая газета“

Други украински компании превеждат в Русия все повече валута, за да заплатят вноса на донецки въглища през територията на Русия. Много европейски компании се научиха да работят в Крим, заобикаляйки санкциите.

Още новини от Украйна

В началото на 2018 година украинските предприятия са съкратили собствения си добив на въглища с 12%. В същото време са увеличили износа си с почти 43%. Две трети от вносните въглища в Украйна идват от Русия – в това число и въглищата от Донбас, доставяни през територията на Русия. Украйна планира през 2018 година да увеличи вноса на топлинни въглища от Русия с почти 30% в сравнение с 2017 година.

Ръстът на вносни стоки от Русия – това е тенденция не само през 2018 година. През изминалата 2017 година доставките на руски стоки в Украйна са се увеличили с почти 40% и са достигнали 7.2 милиарда долара, предаде „Фокус“.

Вредите за Крим от подобни санкции са много условни, тъй като полуостровът замества украинските износни предприятия с доставки от Русия и дори от Европа, за чийто бизнес е по-изгодно да не спазва антикримските санкции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прост

    24 3 Отговор
    "За милиони няма закони!"... Те еврогейците са си ..рви по рождение! Цял свят прави бизнес със руснаците щото са "бедни", а ние с такива тикви начело загубихме най ценното човешкия си ресурс (ген, интелект жизненост( после енергийната си независимост ......преди насоките идваха от Съветсия съюз а сега от еврогейския ..и двете обединения са плод на еврейския банкерски 'гении . Следвайки логиката на еврейския начин на ограбване на ще има последващо разпадане на ЕС и връщане на националните валути, а евреите ще направят пачка ! Толкова са прозрачни! Натеисат ни псевдо демокрация , псевдо социализъм , псевдо комунизъм, а целта е да ни доят и душевно и икономически ! не се ли замисляте защо изкуствено поддържат гривната стабилна..българския лев също е силно надценен ..
  • 2 СссереМ

    2 33 Отговор
    И какво произвеждат в Крим,имат една дестиларна за бояришник и един казан за тройной и те работят само когато има ток-демек много рядко.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Еми прочети малко и ще разбереш ,иначе за теб явно слънцето се върти около земята.

    Коментиран от #4

  • 4 5544332211

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Не, за СссереМ Слънцето и Земята се въртят около празната му кратуна.
    Все пак с удоволствие бих го взел на работа, явно защото е добър и съвестен работник. Щом за жълти центове успява да напише толкова безумни простотии в интерес на работодателя си, какви ли чудеса ще натвори да няколко долара.
  • 5 чичоХ

    5 1 Отговор
    Вземи го на работа и, като бонус ще ти надува вувузелата.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.