Last news in Fakti

10 Юли, 2018 13:49 1 284 3

БПГА: Валери Симеонов се държи като лобист на интересите на сивия бизнес

  • валери симеонов-
  • горива-
  • бензин-
  • дизел

Той използвал властовата си позиция за публично очерняне на големи международни компании

Българската петролна и газова асоциация изразява острото си възмущение от манипулативните твърдения и откровените лъжи, изказани на днешната пресконференция на вицепремиера Валери Симеонов и представители на няколко неназовани фирми за търговия с горива по адрес на всички големи вериги в България. Това се посочва в позиция на БПГА.

От Асоциацията настояват Симеонов веднага да сезира компетентните органи и да им предостави конкретни данни и факти за неправомерни действия на който и да било от членовете на БПГА, вместо да използва властовата си позиция за публично очерняне на големи международни компании.

"Недоумяваме как икономически вицепремиер, а в лично качество и бизнесмен, не е наясно с разпоредбите на Наредба Н-18 от 13.12.2006 г. за отчитане на продажби в търговските обекти с фискални устройства. Тази разпоредба е в сила от години и се спазва от абсолютно всеки обект с фискално устройство в България, независимо от неговия оборот и без значение дали е бензиностанция, хотел, заведение или пункт на кабелна телевизия. В този смисъл, ако на обект с 24-часов режим на работа касата не се приключва в полунощ, именно това би трябвало да буди подозрения за данъчни манипулации, а не обратното", се посочва още в позицията.

Според БПГА буди учудване и фактът, че държавен ръководител, отговорен за икономическата политика, проявява непознаване както на данъчната нормативна уредба, така и на принципа на действие на онлайн-връзката на търговските обекти с НАП, до чието управление и данни има достъп единствено приходната агенция. Те отбелязват, че НАП работи по един и същи начин на всеки обект, снабден с данъчен терминал, отново без значение от неговата големина и обороти.

"Апелираме към господин вицепремиера да прояви повече интерес към това, какъв риск представляват за хазната стотиците неизвестни фирми без капитал и активи, но с големи данъчни задължения, и към истинските цели на яростната съпротива срещу законопроекта за горивата, в която се включва като лобист на интересите на сивия сектор", завършва позицията на Българската петролна и газова асоциация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 стоян

    1 0 Отговор
    Асоциацията ли -или петролните монополисти може и картел
  • 3 Пешо

    1 0 Отговор
    Какво да очакваме от този субект?