10 Юли, 2018 20:56 4 527 46

Tesla с нов завод

  • tesla-
  • завод-
  • китай-
  • пазар
Tesla с нов завод - 1
Снимка: Shutterstock

Разширяването на производството на Tesla продължава с пълна сила. Мегапроектът, който ще реализира компанията на Илон Мъск е завод в Китай с капацитет 500 000 автомобила на година. Той ще бъде в Шанхай и ще е най-голямата инвестиция на Tesla извън пределите на САЩ. Основната причина за строителството на производствена база именно там е желанието на компанията да избегне в максимална степен негативите от нарастващата търговска война между Китай и САЩ.

Компанията няма да пропусне и Европа. Къде ще е производствената база на Стария континент ще стане ясно след започване строежа на завода в Китай.

От икономическа гл.т. завод на Tesla в Китай е крайно необходим, тъй като това ще намали разходите за доставка на коли в азиатската страна, а също така и тази на компоненти. Теѕlа повиши цените на ceдaнитe Моdеl Ѕ и ĸpocoyвъpитe Моdеl Х в Китай с до 30 000 USD. Това беше продиктувано от наложените допълнителни мита от страна на Пекин върху американски автомобили.

Прогнозите са, че Теѕlа ще сглобява в Китай ceдaн Моdеl 3 и пpeдcтoящия ĸpocoyвъp Moдeл Y.

Друга съществена причина компанията да открие своя производствена база именно в Китай е, че в страната през 2017 г. са продадени 777 000 енергийни превозни средства. Очакванията за тази са те да надвишат 1 милион бройки. Що се отнася до Tesla, то през миналата година тя е продала в Китай 14 800 коли, което представлява 3% от пазара на електромобили в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    12 11 Отговор
    Бай Дончо няма ли ся да се разсърди на свети Илон, както се разсърди на Харли Дейвисън ??? И кво тесла, ще се превърне вече официално в китайски автомобил, ако изобщо построят там завод де ;) Предполагам тази новина, ще натъжи сектантите екоджендъри на Мъск лаладжията, но утре, ще запеят нова китайска мантра !

    Коментиран от #11

  • 2 hmhmhm

    7 8 Отговор
    Трагедия Тесла Китай. Аиде у лево

    Коментиран от #12

  • 3 Антон

    17 7 Отговор
    На този всичко му е в бъдеще време, ще ще ще,
    На принципа не ме гледайте какво правя а ме слушайте какво ви говоря.

    Коментиран от #7

  • 4 Какво не му харесвате на Мъск

    15 5 Отговор
    Това с което се занимава той, неговите компании, това е бъдещето. Той е мечтател и именно от такива хора се нуждае света, за да се развива. Ако няма такива като него, които вярват в науката и в развитието на човечеството ,светът ще стане пълен с националисти, които се чудят как да измислят някой международен конфликт, който да се превърне във война. И човечеството ще се избие само.

    Коментиран от #5

  • 5 harri

    13 9 Отговор

    До коментар #4 от "Какво не му харесвате на Мъск":

    Мъск е циркаджия. Даже по едно време и аз му се вързах което е нещо нетипично за мен.
    Просто успява добре да лъже и разбира се не без здраво държавно лоби и машинации.
    Ноооо ... балона ще се спука.... Скоро.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ще ще

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Антон":

    Прав си! Този балонаджия само лъже в бъдеще време ЩЕ произвежда електромобил с 400км пробег през 2012, ще произвежда още един модел през 2013, през 2014 пробегът щял да стане 500км. - ти да видиш. Даже щели да бъдат по-бързи на старта от повечето ДВГ - този е предозирал яко. А пък през 2017 щял да прави и трети модел! Този трябва да го вкарат в лудницата за фантазьорство.

    Другите не са фантазьори като него! Ето от Ауди през 2009г. Казаха че през 2010 ще произвеждат Е-трон и съм сигурен, че ще го произведат и до 2018 ще са продали милиони! Този палячо Мъск къде е тръгнал срещу големите с опит?

    Коментиран от #8, #10

  • 8 селфи

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ще ще":

    Но Тесла произвежда. Дажше пусна влекач Хеми, който е доста футуристичен и според мен добър. Пробега постепенно и ще расте. Много важно е и как ще караш аутото, за пробега. Аз харесвам Тесла 3, но е твърде скъпа. Човека има идеи, желание, труд. Все нещо постогат. Явно ЩЕ..., е неговата реклама. Но правят хората. А нашите, къде са? Паднахме дотам, че пожарникари, физкултурници, комсомолски секретари да ни диктуват правилата. Но едно се убедих - ГЕРБерите яко приватизират. На село едно ромлянче стана кмет и първата им работа ще сменят тротоарните плочки, а бабите и дядовците не стъпват там. Бих перифразирал лозунга им Градим Бългафия!, на Йрадем Българоя, време е! Гриша Ганчев какво чака, че не пусне някой модел?

    Коментиран от #9

  • 9 Отврат

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "селфи":

    Да като подводницата му дето цял свят му се смее на техническото решение и в същото време се възмущава на това че си прави реклама на гърба на децата, отврат.
  • 10 Смешно е

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ще ще":

    Да като това да прати хора на марс или да направи хиперлуп нали???
    Направил ЕВ с пробег 500 км, ти осъзнаваш ли колко е смешно това, та и аз мога да го направя това с подръчни материали :))
  • 11 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "омъскаряване":

    Само да ти припомня неприятния за тебе факт , че Мерцедес , БМВ и ВАГ имат заводи в Китай от над 10 години и за ВАГ примерно за миналата година там са над 50% от годишните продажби !!!! Значи по твоята логика по-китайски от тях няма , а ??
  • 12 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "hmhmhm":

    У лево , у десно , ама от догодина твоите любими немци трябва да осигурят 12% от продажбите в Китай да са ЕЛЕКТРОМОБИЛИ !!!!! А в момента нямат и 1,2 , а не 12 !!! Та другия вариант е да ПЛАТЯТ на някой , който ги има , та да се водят на тях , като съответно си намалят собствените бройки !!!! За ВАГ миналата година бройката е над 3 милиона !!!! Как ти се вижда 360 000 броя платени на друг ?? Мерседес вече плащаха на Тесла да им прави задвижванията и батериите за Смарт !! Айде сега да видим кой ще е "у лево" , хахахаха !!!
  • 13 Хммм, измамник викаш

    6 3 Отговор
    С инвестиция от 200 милиона той съосновава две малки компании, спейс екс в която е мажоритарен собственик, към днешна дата държи над 50% от пазара за изтрелване на товари в космоса и се оценява на около 22 милиарда. Тесла която започва като бутиков производител на малки спортни електомобили и в която освен изпълнителен директор който не получава заплата, но притежава 22% се оценява на пазара на 54 милиарда долара и до момента е произвела и продала око половин милион машини в света запопвайки 1000 първата година в момента са 50 000. Де боринг къмпани която е изцяло негова собственост спечели проект за подземна високоскоростна система от маршрутки в чикаго, на стойност милиард, която ще бъде изцяло самофинансирана и се оценява на около 7-10 милиарда приход. Неговите предприятия дават директно 70 000 работни места висококвалифициран труд и около 250 000 в системата от подизпълнители. Мини подводницата съгласувана с Тайландските спасители и правителство като резервен вариант при покачване на водите, беше проектирана, тествана и доставена за 30 часа на място. А ти Ганьо, какво постигна за последните 10 години.....

    Коментиран от #14

  • 14 Безскрупулен

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хммм, измамник викаш":

    Най-малкото Ганьо не си прави реклама на гърба на малките деца, отвраааааат. Техническото решение беше пълна 0 всичко го казват и се възмущават на безскруполността му.
    А това как една без никакъв опит компания печели обществена поръчка го знаем и в България много е яко.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Вкъщи е най лесно видиш, сигурно путин щ

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Безскрупулен":

    А ти провери ли защо и кое е кръгла нула, или го прочете в много авторитетен аутлет, решението беше резервен вариант съгласуван с спасителите и от инжинери пратени на място да помогнат ако е възможно,, изцяло с собствени средства и отиде на място да види дали ще е нужно, а ти или който и да друг как по точно се опитахте да помогнете с акъл, едва ли

    Коментиран от #17

  • 16 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Безскрупулен":

    Знаеш дръжки !!! Я покажи една в България , дето е поела 1 милиард инвестиция на 100% собствен риск , без един цент от държавата и без гарантирани приходи , да не говорим за печалба ?? Все едно някой да поеме финансирането и изграждането на метрото и да чака да му се изплати от билетчета !!!! Айде да ни я покажеш тая българска "компания" , нали много си виждал ??
  • 17 Безскрупулен

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Вкъщи е най лесно видиш, сигурно путин щ":

    Ти зададе ли си въпроса защо Бил Гейтс или Джеф Бозон Или Зукърби никой не ги чува а само този клоун.
    Той се е самонатрапил, а тайландците са учтиви хора няма как да го разкарат.
    Гледай малко западните медии и експертите да видиш какво казват, пълно безумие в тесните галерии и труден маршрут да използваш такава подводница.
    Мъск много добре го знаеше, нито че има време нито че това е решението, но единственото за което мислеше е ЦЕНА АКЦИИ ЦЕНА АКЦИИ ЦЕНА АКЦИИ ЦЕНА АКЦИИ, нито грам мисъл за децата и семействата им отвратен съм.

    Коментиран от #18

  • 18 Фейспалм

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Безскрупулен":

    Провери какво направи зукърбърг за коста рика, и какво мъск. Да сравняваш зукърбър и безос като ги издигаш а мъск приравняваш накомплексиран пр, е все едно да кажеш че бойко и путин са невероятни алтруисти а мъск е въплъщение на злото излоупотребите с власт и влияни. Очевидно имаш някакъв сериозен проблем с входящата информация и си доказателство защо дезинформацията е толкова изключително успешна по нашите ширини, дарението е проблем, бездействието е цар

    Коментиран от #19

  • 19 Безскрупулен

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Фейспалм":

    Никого не издигам, казвам само че си мълчат а дали помагат само те си знаят, но не вредят.
    Прочети малко ти, Мъск се е оплакал от спасителната операция, че не са използвали глупавата му подводница, вместо да се радва за децата, че са спасени той хленчи. Пълен темерут, отвраааааааат.
    А да бъркаш Коста Рика с Пуерто Рико си е въпрос на интелект, затова разбирам подкрепата ти към Мъск.

    Коментиран от #20, #25, #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Фейспалм

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Безскрупулен":

    Просто намирам дезинформираноста ти за симптоматична, иначе си прав че допуснах грешка с пуерто рико. А ти е добре да правиш факт чек на твърденията си извън фалшивите новини които цитираш, защото или си част от евтина пропаганда или тя е обособила гледните ти точки.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Безскрупулен

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Фейспалм":

    https://slate.com/technology/2018/07/elon-musk-thai-soccer-team-cave-rescue-fruitless-attempt.html
    Чети хубаво и се учи на безскрупулност, нали и ти един ден ще ставаш като идолът ти. Никаква грижа за децата само мисли как да си направи поредният цирк, отвратен съм.
    Това не му е за първи път, историята се повтаря всекидневно, а скромност краси и прави човек да изглежда по извисен, е този човек е като къртица дълбае дъното с постъпките си.

    Коментиран от #28

  • 28 Незнам къде извади този контекст

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Безскрупулен":

    Брадчед отказвам се ти явно си просто трол, който е навит на определена мантра и си подбира контекст за нея, изводите ти са като на човек с политическа адженда коята не подлежи на осмисляне, типична за трол фабриката, дори и да не си, явно нищо не може да се направи да ти се отворят очите. Имаш си избрани лидери на бездействие и безмислие и герои без цел и посока и те изповядват някакви примитивни и лесно смилаеми ценности.. Надявам се като запалиш свещичка за 20 стотинки в църквата да се чустваш добре от постъпките и праведноста си :)

    Коментиран от #30, #35

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Безскрупилен

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Незнам къде извади този контекст":

    Цял свят се радва за спасението на децата независимо как, само Мъск хленчи но аз съм бил трол?
    Обаче на теб и да ти се изпикае Мъск върху главата ще кажеш че те полива със светена вода, но иначе аз съм зомби.
    Понякога човек трябва да бъде смирен, и да превъзмогне егото си за общото благо, е Мъск не го може.
    Навсякъде той вижда ПАРИ ПАРИ ПАРИ ПАРИ ПАРИ ПАРИ ПАРИ.
    И още нещо пак от Българският фолклор: Куче което лае не хапи. Има толкова много добри хора които не се афишират. Последният пример беше Надежда огромна сума се събра от нищото и повярвай ми тези пари не са от такива като мен и теб.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Защо

    0 0 Отговор
    Явно тук пропагандата е силна
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Безскрупилен

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Незнам къде извади този контекст":

    https://fakti.bg/life/315993-ilon-mask-oplu-spasitelite-na-decata-ot-tailandskata-peshtera
    Заповядай, без да искам то само се появи, да видиш твоят нарцис какви ги е вършил :).
  • 36 Фейспалм

    0 0 Отговор
    Изтриха ми всички линкове, които ти показват че не е така, и е тенденциозно представяне на реалните обстоятелства, а твоите линкове седят, така че е безмислено да ти показвам каквото и да е защото пак ще бъде цензурирано и изтрито за твоята хейт угода, очевидно така се манипулира мнение с цензура и избирателен достъп до инфо, евтина трол система

    Коментиран от #38

  • 37 Жалко, за това се отписах от този сайт

    0 0 Отговор
    И във фейса го блокнах защото завляда много бивши добри страници и взе да си бълва евтиния шок, фейк нюз през по голямата част от времето, и ако противоречиш те трият, ако предоставиш инфо от авторитетен или първоизточник те блокват :)
  • 38 Безскрупулен

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Фейспалм":

    Аз няма нужда да слагам линкове просто отиди на ЛЮБОПИТНО и там се наслади на четивото за МЪСК!!!!
    Някакви зомбита какво са казали слабо ме вълнуват, виж какво точно Мъск е казал после може и да ми се извиниш ако искаш ако намериш малко достойнство в себе си.
  • 39 Аз ти пратих линкове

    0 0 Отговор
    Към всичките му реални изказвания и акаунта му, но ти ги изтри сори но очевидно си част от тази псевдо правдоподобна медийна машина където реален факт няма място , срещу виж как звучи, шокк и ужас, не заслужаваш внимание и кликове и рекламата коитя ти генерират, и аз сгреших да ти осигуря малко за тази псевдо журналистика, жалко повече няма с здраве дано някой ден поне поколенията след теб се научат на факт чекинг

    Коментиран от #40

  • 40 Безскрупулен

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Аз ти пратих линкове":

    Искрено се забавлявам с клоуни като тебе :))
    Та викаш световна конспирация има, да има за това че като са раздавали акъл са те пропуснали, а обвиняваш мен че съм отделил 5 секунди да прочета правилата на форумът :)))
    Та викаш BBC и NBC и те в конспирацията :)))
    Антихриста завладя всички медии и ги настрои срещу божеството Мъск за да го унищожи, анатема на медиите :))
    Я по добре ходи си пии хапчетата, аз те мислех за обикновенно зомби но явно нещата са по сериозни.

    Коментиран от #41, #43

  • 41 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Безскрупулен":

    Колкото и да ревете , ще му пръднете на Мъск на оная работа !! Той си работи и се развива и скоро ще е недостижим не за умрелите немци , а даже за китайците , а ти и подобните ти , не че сте много , ще гледате отстрани и ще подсмърчате като бити циганчета !!! Ай със здраве , ама си помисли за здравето , да не се пресилиш нещо , хахахах !!!

    Коментиран от #42

  • 42 Безскрупилен

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    ХаХа пак си тука, нали беше обиден???
    Каква изтънченост, какъв полет на мисълта, всички ли привърженици на Мъск сте толкова интелектуално ограничени???
    То умен привърженик на Мъск е оксиморон така че защо ли питам :)

    Коментиран от #44

  • 43 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Безскрупулен":

    Ето ти днешното сравнение с БМВ , а пък за историята назад даже не споменавам , щото срам голям , ужас !! 1675 % растеж срещу 104 % , направо краят на света за тебе , съболезнования !!!!
    https://www.google.com/search?q=NASDAQ:TSLA&tbm=fin#scso=uid_dZ1HW6DyOsKMmgWiq6WAAg_5:0&smids=/g/1dvbt7jl&wptab=COMPARE
  • 44 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Безскрупилен":

    И това е след спад за Тесла и покачване за БМВ !!!! Понеже знам , че не си много виждащ , 54 милиарда за Тесла , 52 за БМВ !!!! Чакаме кога ще се сменят !! Кога , а , хахаха ?? Май няма да дочакаш , на , ами ще става по-зле !!

    Коментиран от #45

  • 45 Безскрупилен

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Ти да не си препил нещо а??
    Ние говорим за характерът на Мъск, че е позьор и безскрупулен индивид които именно заради тези цени на акциите дето ми копираш е готов да мине през трупове на невинни деца.
    А за акциите отворих и какво да видя 314 нищо интересно, бяга 370 сега са дори паднали.
  • 46 Цеко

    0 0 Отговор
    Да не пишеш и в калдата :)