Last news in Fakti

11 Юли, 2018 18:58 967 0

Предизвикателството да бъдеш лидер

  • bni-
  • бизнес-
  • лидер-
  • мотивация
Предизвикателството да бъдеш лидер - 1

Независимо дали сте собственик на бизнес, или работите за голяма компания, за да бъдете лидер в това, което правите, трябва да се превърне във ваша мотивация и професионална цел. Заедно със своите позитиви обаче лидерството може да бъде и предизвикателство. И докато за някои то е просто естествен път в професионалното развитие, на други може да се наложи да работят усилено върху изграждането му. Международната нетуъркинг организация BNI предлага на своите членове серия обучения и програми, с които им помага да развият лидерски умения и да ръководят по-добре своя бизнес. Вижте как може да посетите дружество на BNI в България.

Също както при различните похвати на комуникацията в бизнес пространството и с потенциални бизнес партньори, лидерството е умение, което може да бъде придобито и усъвършенствано. Следните няколко съвета са лесно приложими и могат да ви помогнат да станете по-ефективен и уважаван лидер:

* Бъдете за пример: дори когато никой не гледа – действайте така, сякаш показвате на някого как трябва да се държи в професионална среда.

* Комуникирайте често: вашите служители са най-важни за изграждането ви като лидер. Бъдете възможно най-прозрачни в намеренията си на работното място – независимо дали става дума за работа по нов проект или оценяването работата на някой от служителите. Споделете вашата визия и опита, който сте придобили. Празнувайте успехите. И запомнете, че комуникацията е двупосочен процес: потърсете обратна връзка и насърчавайте разговорите винаги, когато можете.

* Избирайте внимателно екипа си: инвестирайте в хора, които имат различни умения, разпознават и използват всяка от своите силни страни. Екипът от хора, с които се обграждате, ще определи вашия успех.

* Насърчавайте трудолюбивостта: посочете целите си и се придържайте към дневния ред, който сте определили и за екипа си. Насърчавайте всеки да допринесе и да се отличи със своята силна страна - не само "силните" гласове в стаята, тези, които се справят с лекота, но и тези служители, които може би се нуждаят от предизвикателство или доза доверие, за да разкрият пълния си потенциал. Уверете се, че екипът ви е продуктивен и работи усилено за постигане на целите.

* Забавлявайте се: докато бизнесът е сериозната страна на успеха, отбелязването на постигнатите цели подобаващо със сигурност ще окаже добро влияние върху атмосферата в компанията. Най-добрите лидери знаят как да изградят връзки на взаимно доверие и да се забавляват с екипите си. Създаването на положителна и забавна култура е важно!

Въпреки че има няколко начина да развиете лидерството си, едно от най-важните качества на добрия лидер е да ръководи бизнеса си, давайки пример на своите служители, както и на бизнес партньорите си. Работете здраво. Направете интелигентен избор. Покажете отговорност. Бъдете прозрачни и достъпни. Показвайте разбиране. Това са черти, заради които служителите и партньорите ви ще ви се възхищават!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА