11 Юли, 2018 20:47 3 124

Тайфунът Роналдо: 35% по-скъпи акции на „Ювентус”

  • роналдо-
  • трансфер-
  • акции-
  • ювентус
Тайфунът Роналдо: 35% по-скъпи акции на „Ювентус” - 1
Снимка: АР/БТА

От момента на първите информации, че футболната звезда Кристиано Роналдо преминава от испанския „Реал Марид" в италианския „Ювентус”, акциите на последния скочиха с 35%. „Това стана буквално за три дни”, коментират анализатори.

Договорът за трансфер на Роналдо в най-добрия италиански отбор е 100 млн. EUR и за срок от 4 години. Гарантира му 30 млн. EUR на година.

„Сумата по трансфера определено си заслужава, ако погледнем какво стана с „Реал Мадрид”. През 2009 г. испанския отбор беше оценяван на 1.353 млрд. EUR, а към юни 2018 г. цената му е двойно по-висока – 3.48 млрд. EUR”, припомнят анализатори. Голям принос за това има именно Роналдо, благодарение на чието име са продадени 40% от тениските на „Реал Мадрид”.

Междувременно италианските медии съобщиха, че „Роналдо манията” вече е завладяла феновете на „Ювентус”. Изданието „ТутоЮве” изчисли, че всяка една минута се продава по една тениска с номера на Роналдо. Извиват се огромни опашки пред магазина на „Ювентус” в Милано още от отварянето му тази сутрин в 10:00 часа.