Last news in Fakti

12 Юли, 2018 19:06 5 101 18

Бездимните цигари поскъпват от 1 октомври

  • бездимни цигари-
  • iqos-
  • акциз

Цената им ще достигне 6,50 лв.

Бездимните цигари поскъпват от 1 октомври - 1
Снимка: Shutterstock

Бездимните цигари поскъпват от 1 октомври. Това реши бюджетната комисия в парламента.

С увеличението на акциза, цената на новия тип цигари ще се вдигне от 5,50 на 6,50 лева, съобщи бТВ.

Първоначалното предложение на ГЕРБ, което предизвика спорове, предвижда двоен скок - на 10 лева.

„Акцизната ставка ще стане 233 на килограм тютюн, което означава, че тези изделия нагреваемите тютюни, ще имат акциз до 40% от размера на акциза на конвенционалните цигари”, обясни Менда Стоянова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко мизерията

    54 5 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ !!! Сега само главичката, ама той рамене няма, така че скоро и целия !

    Коментиран от #2

  • 2 ха ха

    6 24 Отговор

    До коментар #1 от "Боко мизерията":

    Ама ти от опит ли знаеш.

    Коментиран от #6

  • 3 Грааа

    30 14 Отговор
    Спрете да пушите. Просто е.
    Одобрявам. И 100 да станат, все ми е тая, дори става по-добре - покрай мен ще е без цигарен дим. А нека да мухлясат от неизползване/некупуване. Няма нищо по-хубаво една отрова да се отмие.

    Коментиран от #4, #11, #16

  • 4 Пешо

    20 17 Отговор

    До коментар #3 от "Грааа":

    Като ти е все тая - не се обаждай! Кой да пуши и кой да не пуши е лично решение.

    Коментиран от #14

  • 5 Изкукуригув

    14 4 Отговор
    Тия стоя стоят и викат на магарето чушшшш. Нямат оправяня лошо е. Бездимните циг. По скъпи!!! ЩО???? Нещо дане са паднали приходите от тютюн!? Ми постояно вдигат цените на цигарите!!! Много ясно че пушачите ще търсят по евтини, В България всички не са Милионери да си купуват да дават всеки ден по 5,6 лв. За цигари. Хората си носят и от чужбина тютюн и цигари там са и по евтини.

    Коментиран от #15

  • 6 Боко мизерията

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    Не, но гледам, какво се случва с такива, като теб и после страдат от герберастия !
  • 7 Днес цигарите а утре бензина

    16 3 Отговор
    Така става при кражбата, все е малко. Западните Балкани трябва да се смажат. Барселона очаква нови покупки на имения. Не е гръцки остров, но пак си трябват пари
  • 8 Инкогнито

    6 12 Отговор
    Не мога да понасям разни мизерници с 5 лв.в джоба които ми разправят колко били вредни цигарите и в същия момент ми карат разни 20 г.трошки без катализатор и нагъвт ГМО марули и ябълки!

    Коментиран от #9

  • 9 Ккк

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Инкогнито":

    Те ако ядът марули и ябълки добре, ама нагъват само мазни подобия на дюнери и производните.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Олеее

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "Грааа":

    На теб какво ти пречат хората,какво правят с живота си!Да съм дошъл да ти искам пари за цигари?Ти също имаш лоши навици ,я ги сподели с нас пушачите.Или караш дизел или на газ и живееш в стар панел.Аз пък искам дизела или газта да стане 100лв.за 1литър и данъка на панелката ти стар да е 5 бона за година.Как е а,кефи ли те аз какво мисля НЕ нали.Никога няма да постигнеш нещо в този живот с мисленето ти.Купи си билет до Марс ,ще си сам там,няма да те дразнят пушачи и разни друг тип хора ,я с пари ,я с визия ,я с акъл.
  • 12 Bat Sande

    3 3 Отговор
    Що грачите срещу дизела? Да вреден и мръсен е и го спират. Въпрос на време е и до нас да стиглат забраните. НО все пак върши някаква работа. А цигарите какво? Освен, че Ви тровят в последствие Ви правят сериозни клиенти и на фармацефтичната индустрия. Спрете да викате на бялото черно и променете живота си към по-добро!
    Никой в моето семейство не пуши и нямаме лизинги , заеми, кредити и т.н. Каквото ми е нужно-вадя пари и си го плащам кеш ВЕДНАГА и така мисля си харча парите за далеч по-смислени неща.

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Bat Sande":

    По принцип си прав, но.... Темата е съвдем друга! Темата е за това, доколко е резонно на ТЕЗИ цигари да се повишава акциза, като определено са по-безвредни за ОКОЛНИТЕ, включително и за непушачите, каквито сме аз и ти! Също така са далеч по-хигиенични, т.к. не отделят смрадлив дим! Да, не одобрявам цигарите, но пак казвам: темата е друга!
  • 14 Овчар

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пешо":

    А да тровиш хората пак ли е лично решение селяндур. Аз мога ли да пърдя в устата ти щото ми е личен избор, осъзнаите се малко не сте на поляната с овцете.
  • 15 Гадост

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Изкукуригув":

    Къде ги тея цигари без дим, няма такива даже димят повече и смърдят по-гадно.
  • 16 DARK

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Грааа":

    Очевидно и баща ти не е ползвал кондом тъпанар :D
    С тези цигански номера искат да върнат пушачите на IQOS обратно на продуктите на Булгартъпак роден от бащата на такива тъпанари като тебе.Покрай теб ще е с повече цигарен дим ама не може да го узрее тиквата ти щото иначе не би гласувал за Бойко.
  • 17 Bat Sande

    0 2 Отговор
    Oooo извинявайте, че се включих в обсъждането. Сега разбрах, че не е важно да се споделя лично мнение, ами няма значение каква е темата-делиме се на 2 лагера и почваме да плюем кой колкото може. Е благодаря! На мен такава баня не ми трябва имам по- интересни неща с които да се занимавам. Приятни забавления!
  • 18 ДДД

    0 0 Отговор
    утре ще скокна до румъния чух че там са 4 лева но не знам утре ще пиша