15 Юли, 2018 22:00 1 569 2

Apple иска чист въздух в Китай

  • епъл-
  • китай-
  • apple

Apple е учредила фонд, който да инвестира близо $300 млн. за производството на зелена енергия в Китай. Целта на инвестицията е да се подобри качеството на въздуха в азиатската страна, съобщава АП.

Проектът има за цел един гигават чиста енергия. По този начин ще се намали въглеродният отпечатък на Apple в Китай, защото там се произвеждат почти всички продукти на компанията.

Зелената енергия не е новост за Apple. От април седалището на компанията в Калифорния е било 100% захранвано от възобновяеми източници. В края на 2016 г. от Apple заявиха, че са придобили 30% дял в китайската компания Goldwind, който е най-големият създател на турбини за ветрогенератори в света.

Замърсяването на въздуха е огромен проблем за Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 0 Отговор
    Дреме им на apple за въздуха в Китай. Гледат да си намалят разходите и да спечелят допълнително.
  • 2 Бил Съм Гейтс

    3 0 Отговор
    А микро-софт иска всички гладуващи в Африка, Индия, Бангладеш, Малайзия и по целия свят да са нахранени... Да, ама не.