Last news in Fakti

16 Юли, 2018 22:00 10 116 32

Китай с удар под кръста за долара

  • китай-
  • юан-
  • долар

Пекин обезцени юана за пореден път

Китай с удар под кръста за долара - 1

Народната банка на Китай понижи курса на юана спрямо американския долар до пореден минимум, предаде ТАСС.

Това е удар под кръста спрямо САЩ. Експерти посочват, че сегашната девалвация на юана спрямо долара е най-голямата след тази от 1994 г.

Народната банка на Китай реши един долар ще се разменя за 6,6758 юана. Предишната девалвация на китайската валута беше през август 2017 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    34 5 Отговор
    "А la ger , come a la ger"

    Коментиран от #3

  • 2 Ха де

    84 5 Отговор
    Сега ако си продаде и американските дълговите книжа и работата спи...

    Коментиран от #13, #21

  • 3 Анонимен

    9 16 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    К'о рече??!
  • 4 Морук

    64 8 Отговор
    Ай ся наред е Путин ,Ердо,Иран,Еуто,и янки отивайте в ада барабар с тез дето ви печатат доларите като вестници

    Коментиран от #6

  • 5 шок

    69 3 Отговор
    Бай Дончо сам си го изпроси, ама като си мисли, че е на пазара за крави така е !
  • 6 Istanbul

    44 9 Отговор

    До коментар #4 от "Морук":

    И Едро направи същото, ама това, че е "удар под кръста" , разбрахте чак след като Китай прилага същите прийоми!

    Коментиран от #31

  • 7 onq s konq

    22 15 Отговор
    Сещам се за следния елементарен пример:Една амер. фирма има клон за производство на стоката си в Китай като вкарва само частите а ползва местна евтина раб. ръка за сглобяване и респективно предметът се продава там с цел ИЗБЯГВАНЕ НА ВНОСНИ МИТА.След продажбата на продукта юаните се обменят по курса от фирмата в долари влизат по сметките й.При обезценка/девалвация/ на юана продуктът ще струва СЪЩИТЕ ЮАНИ на китайския пазар,но при обмяната им в долари фирмата ще ПОЛУЧИ ПО-МАЛКО ОТ ОЧАКВАНОТО.Верно че може да вдигне цената,но пък рискува за загуби клиенти!С 2 думи-Въпросният ход на Китай не е валиден само за САЩ,А ЗА ВСИЧКИ ЧУЖДИ ФИРМИ ИМАЩИ КЛОНОВЕ НА НЕГОВА ТЕРИТОРИЯ.Докато обаче обезценяването на дадена валута/китайската в случая/ е лимитирано в определени граници,ТО НАЛАГАНИТЕ МИТА НА ЧУЖДИ СТОКИ-ВНОС/в случая САЩ/ НЯМАТ ТАВАН!!!

    Коментиран от #8, #19

  • 8 Ттт

    46 4 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Спада на юана-та е добре за Китай само за товА, че стоката им става по-евтина и респективно по-купувана!
  • 9 onq s konq

    15 16 Отговор
    Ще коментирам и как стоят нещата В РУСИЯ,защото там имаме идентична ЧУВСТВИТЕЛНА девалвация на рублата макар и по по-различни причини.От процеса определено клоновете на зап. фирми СТРАДАТ,при това говорим за фирми като "Мерцедес,"БМВ" и доста други със световна известност.И пак се получава същото-вдигат цената-губят клиенти и продажбите падат.И тук вече се появява ДЪРЖАВНИКЪТ ПУТИН В РОЛЯТА СИ НА "ДОБРОЖЕЛАТЕЛ" спрямо въпросните зап. фирми.Естествено че той не може да задължи който и да е руснак да си купи кола примерно от въпросните фирми по "новите цени",НО ПЪК МОЖЕ ДА СЕ РАЗПОРЕДИ ПОДОПЕЧНИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ПОДЕЛЕНИЯ ДА ЗАКУПЯТ ЗА СОБСТВЕНИ НУЖДИ СЛУЖЕБНИ КОЛИ на "по-неатрактивната" цена.От любов към Запада ли ще го направи?Твърдо НЕ-просто така ще предотврати изнасянето им от руската държава и респективно запазване на РАБОТНИТЕ МЕСТА НА РУСНАЦИТЕ.

    Коментиран от #18, #30

  • 10 Повторител

    4 26 Отговор
    До Ттт
    По, ама друг път. Като вземеш въднъжд китайски ТV втори път не зафашташ.

    Коментиран от #26

  • 11 АМЕРИКА ГО ОЧАКВАШЕ

    10 10 Отговор
    Преди време всички държави имаха подобен нисък курс и на Америка никак не и беше зле . Никой не го наричаше удар под кръста . Когато Америка остави долара свободно да пада това какво беше , удар под кръста срещу цял свят , така ли ?
  • 12 deadman1488

    19 2 Отговор
    loS bravoS на китай само тъка мачкайте сащ и исзраель и вси4ки други

    Коментиран от #24

  • 13 СссереМ

    4 19 Отговор

    До коментар #2 от "Ха де":

    Е с тия девет процента които от облигациите което не могат да продадат още 25 години наистина ще сринат и долара и еврото и боливара.....ба..ти смешника
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Владо Вр

    17 3 Отговор
    Миналата година, когато рублата тръгна нагоре, имаше среща на Путин с представители на руския бизнес. Тогава бизнесмените казаха, че предпочитат курс рубла/$ 60-65рубли за един $. Спрямо еврото искаха 70-75 рубли за Евро. Постепенно рубла та беше обезценена от 51/52 рубли/$ и 67/68рубли за евро до сегашните нива. Повече от година, те се спазват с леки отклонения нагоре, или надолу.

    Коментиран от #22

  • 17 Тоягата

    7 30 Отговор
    Що е тая крива хава тука, немоа си отговоря... Китай бе изправен на крака с американски рецепти и парииии. Никой да не си мисли, че те някога биха спечелили каквато е война срещу САЩ. А те вече казаха, че на Китай патроните ще свършат много по рано. Плюс това тръмполимо ще ги бръсне без сапун..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 асът на асовете

    27 3 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Кон, ама ти се извъди голям икономист, браво! Лошото за САЩ е, че в Русия и Китай има достатъчно кадърни хора, които да задействат правилните икономически механизми за противодействие на краварските мурафети. А напоследък ЕС и той не е доволен от краварчеата и затуй ще им играят сечено, а когато тръгнеш да се караш с по-голямата част от света, а не си достатъчно силен за това го отнасяш, и то здраво. САЩ са фалирала кочина, съвсем скоро ще бъдат тотал щета и те го знаят, всички големи играчи също го знаят и неслучайно все по-малко се съобразяват с тях.

    Коментиран от #23

  • 20 Расулюлах

    11 2 Отговор
    Са перуката ше получи удар и ше се махне от таз планета
  • 21 Питащ

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "Ха де":

    На кого ще ги продаде бе ? На Русия ли?
  • 22 Да да

    5 12 Отговор

    До коментар #16 от "Владо Вр":

    А да си се сетил че когато се обезценява валутата на страна, която плаща вноса си в долари и евро и то на стоки от първа необходимост,народа и ще обеднее поради скока на цените в местна валута- рубли! Едно е да имаш МРЗ 250 евро,друго е 125 евро и да ти скочат цените! турция също е с отрицателен търгивски баланс- повече внася отколкото изнася! Днес пуйките имат МРЗ от 440 лв.! Да продължават с правилната си политика :ддддд

    Коментиран от #25

  • 23 Коко

    21 4 Отговор

    До коментар #19 от "асът на асовете":

    САЩ, че са фалирали това всеки го знае, лошото е, че всичко е навързано като свински черва и сега целия свят трябва да поддържа Америка за да не се срути.
  • 24 Шон Конърито

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "deadman1488":

    Ти жив ли си, бе...?!?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Да да

    7 10 Отговор

    До коментар #25 от "тито":

    Добър виц! Плащали в рубли :ддддд! А защо не туркиш менте лири или китайски донги(йоани)? Защо пРустаците не обяват цена на петрола в рубли ? :дддд Зашо си държат валутния резерв в долари? От такива вицове на хората с 250-300 лв.заплати не им става смешно! Ти колко получаваш на месец?
  • 29 симпатягата

    1 0 Отговор
    Ако това е удар под кръста , как да наречем събитията от 1997 година.
  • 30 277

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Дай да взема да тЪ светна, че видимо нямаш никаква идея как стои въпроса з международната търговия. Вносът на части също се облага с мита и такси. Сиреч, внесените части ще бъдат обложени с мито. Зената им автоматично скача, особено след новата търговска война. Сглобяването в Китай или асимблирането и връщането им обратно с САЩ, означава начисляване на мита върху новата сгробена стока от страна този път на САЩ. Сиреч стоката ще бъде обмитена с налози един път от Китайска страна и втори път обмитена на територията на САЩ. - Капиши? Да не говорим, че имаш 4 пъти товаро- разтоварни операции на един и същ продукт. Тук няма да говорим, че има и 2 пъти морски транспорт и 4 пъти евентуално сухопътен. Това драги вдига толкова много цената, че го прави абсолютно безсмислена цялата тази твоя идея.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 боцмана

    1 0 Отговор
    Курса към йоана не го знам , но много се вдигна курса на Созополските драхми , Делиорманските лири и Комлушките рупии.