Last news in Fakti

21 Юли, 2018 21:56 1 453 1

Световната титла помпа икономиката на Франция

  • футбол-
  • икономика

Русия също извлича ползи 

Победата на Франция на Световното първенство по футбол ще осигури допълнителен ръст от 0,2 пункта на потреблението в страната през 2018 година. Това прогнозира световният лидер в застраховането на търговски кредити – Euler Hermes.

Според изчисленията на експертите увеличението на потреблението ще се промени от прогнозните 1,1% до 1,3%. Това от своя страна ще доведе и до ръст на БВП на Франция от прогнозния 1,8% до 1,9% през 2018 година.

Световното първенство по футбол ще има положителен ефект и върху икономиката на домакините – Русия. Според прогнозите на анализаторите на Euler Hermes заради допълнителни инвестиции в инфраструктура и приходи от туризъм страната добавя 0,1 пункта към ръста на БВП през 2018 година, като така той ще достигне до 1,9%.

Вложенията в нова инфраструктура, които се изчисляват на 760 млрд. рубли, пък са били фактор за лек растеж на икономиката през 2017 година, като са добавили около 0,2 пункта.

Сходен беше и ефектът върху икономиката на предишните домакини от Бразилия. Въпреки по-сериозните очаквания мега спортните събития - Световното първенство по футбол и Олимпиадата, добавиха едва 0,2 пункта към ръста на БВП през 2014 и средно около 0,1 пункта през следващите две години. Те имаха по-сериозен ефект върху инфлацията в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    2 1 Отговор
    а за африка каво ще има те им изкараха титлата пък нещо не ги ебават франсетата