16 Юли, 2018 20:56 7 509 18

Франция закри търговското си представителство в Русия

  • русия-
  • франция-
  • търговско представителство
Франция закри търговското си представителство в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

От днес – 16 юли, Франция закрива търговското си представителство в Русия. Основната причина за това е влошаване на условията за работа в Руската федерация.

„През последните месеци реализирането на търговски сделки между двете държави значително се влоши, в частност с незаконното блокиране на някои френски банкови сметки, независимо от това, че те са защитени от Виенската конвенция, както и с експулсирането на директора на представителството”, се посочва в изявление на френското посолство.

Дейността на представителството ще продължи, но с „частни партньори, които работят на територията на Русия”. Целта е да се осигури приемственост на услугите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    16 39 Отговор
    Въх, сега москалите отде ще си купят френска кола, която вози мьеко и оди надальеко?

    Коментиран от #8

  • 2 игор курнеев

    29 3 Отговор
    Защо не ги отровиха с новичок дешан и компания преди финала.
  • 3 ЯВНО НЕ СИ МЪРДАЛ ОТ ТАТЪК РУМЪНСКО

    46 4 Отговор
    90'/' ОТ УШАНКИТЕ СА ВОЗЯТ В НОВИ КОРЕЙСКИ И ЯПОНСКИ КОЛИ.НЯМА ДА ВИДИШ УШАНКА В ПИЖО ИЛИ СИТРОЕН.

    Коментиран от #5

  • 4 ЕСеец

    64 10 Отговор
    САЩ караха ЕС да се кара с Русия и накрая големите седнаха и се разбраха на една маса за 1 ден ... остана сега останалите 28 страни, дето по команда лаеха, да вземат и те да им дойда акъла )
  • 5 сиганин

    12 38 Отговор

    До коментар #3 от "ЯВНО НЕ СИ МЪРДАЛ ОТ ТАТЪК РУМЪНСКО":

    ама лада не е руска. а и ушанките само в два града карат що годе нови коли. другата територия кучета я яли. нищо че там живеят 95% от крепостните.
  • 6 1944

    9 58 Отговор
    макрон отиде в москва да подритне надутото джудже. комунистът най го боли като го удариш финансово. време е за борш от картофени обелки, таваришчи.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГосТ

    3 22 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Те освен за техните брамки се съмнявам да имат за нещо друго пари ;). Олигарсите им знаем коя марка купуват,така че к'во да търгуват в франсетата в тайгата?

    Коментиран от #10, #12

  • 9 1234

    35 7 Отговор
    Всички русофоби са трансджендъри, без изключение!
  • 10 гост

    12 5 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Нещо друго освен ръждиви железа има ли в главите ви ?? Франция продава в Русия храни , напитки , дрехи , козметика и всички други луксозни стоки на стойност два-три пъти повече от всички немски , японски или корейски автомобилни производители накуп !!!!! Нова кола за 30-40 000 долара може да си купи 1 на 100 000 в Русия , но рускиня без френска козметика НЯМА , умници , дори най-бедната на минимална заплата и тя се купува всеки месец , че и по-често за някои !

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    37 2 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    21-ви век сме бе, "умници"! Пуснете си google earth или отворете някоя от хилядите on-line камери. Не се мъчете да мислите, а просто гледайте и ако могат да асимилира промитите ви мозъци видяното си правете САМИ изводите. Оправихте България, че взехте да се кахърите за Русия!

    Коментиран от #14

  • 13 Търговско

    15 1 Отговор
    С какво ли са ги сгащили руснаците? За комфорта на политиците изчакаха да мине световното. И каква търговия като си наложил ембаргото...
  • 14 гост

    3 14 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    А я да ни светнеш кои камери , освен в Москва и Петербург и то извън центъра им ни препоръчваш и какво точно видя на някоя в Сибир , да не говорим , че "перлите" на Москва и Петрбург са от царско време !!!! Ето ти едно от града номер едно в програмата за преместване на столицата , Екатерининбург !!!!!! Ако видиш друго освен соцпанелки и комуналки , значи си със много "специални" очила !!!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=Nl73Cu0j72c

    Коментиран от #15, #16

  • 15 да та светна

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Е, и? Тези панелки изглеждат като райско кътче в сравнение с по-голямата част на Детройт:
    https://i.ytimg.com/vi/F0ha6-4ERGE/maxresdefault.jpg
    https://www.youtube.com/watch?v=F0ha6-4ERGE
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Готин ама не съвсем

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Е, та нали това бе идеята на западняците, като дойдоха тук и ни накараха да си съсипем държавата и производството!
    Българските стоки бяха познати и добре приети от Русия и бившия СОЦ лагер. Но ние обявихме Русия за враг номер едно, нарязахме си заводите и сега на мястото на нашите стоки се продават френските, а и не само те, боклуци, които се продават и в България!