17 Юли, 2018 13:16 1 258 4

Европейската петролна асоциация иска строги мерки срещу сивия сектор

  • горива-
  • бензин-
  • дизел

Европейската петролна асоциация FuelsEurope призова правителствата на 28-те страни от ЕС да вземат строги мерки срещу сивата икономика. В позиция, публикувана на сайта на асоциацията и изпратена до първия зам.-председател на ЕК Франс Тимерманс, се подчертава, че “във връзка с продължаващия дебат върху сивата икономика в някои страни от ЕС, FuelsEurope очаква от правителствата да гарантират, че легалният бизнес, работещ в пълно съответствие с фискалните регулации, не понася щети от незаконни доставки на горива, за които не са заплатени съответните данъци”.

“Призоваваме всички правителства в ЕС да предприемат строги мерки, за да предотвратят облагите, които незаконният бизнес извлича от неефективни фискални регулации за сметка на бизнеса, опериращ легално, в съответствие със закона и в полза на обществото”, се казва в позицията.

FuelsEurope обединява 41 мултинационални нефтопреработвателни компании от ЕС, които осигуряват 270 млрд. евро данъчни постъпления в бюджетите на страните-членки. През пролетта на тази година асоциацията организира у нас конференция “Стратегия на рафиниращата индустрия до 2050 г.”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пророка Муци

    8 0 Отговор
    Аха разбрахме,че нещо което струва левче вие искате да ни го продавате за ПЕТ левчета може и евро.

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пророка Муци":

    Всяко нещо струва толкова за колкото се продаде! Крайно време е цената на дизела и бензина да скочи поне с 10 ст.еко такса и оше 10 Фонд енергийна сигурност и инврстиции!
  • 3 Аврам

    0 0 Отговор
    искам бензина да стане 5лева
  • 4 Морук

    2 0 Отговор
    Тука вече немаме думата тва си световен картел