Last news in Fakti

21 Юли, 2018 01:30 4 616 6

ИПК "Родина" има нов собственик

  • ипк родина-
  • софиямед

Продажбата беше по искане на синдиците на фалиралата КТБ

ИПК "Родина" има нов собственик. 56-те декара и прилежащите им рушащи се сгради на столичния бул. "Цариградско шосе" са придобити срещу 40 млн. лв. от "Изток плаза" на доктор Михаил Тиков, който притежава най-голямата верига болници в страната, най-известната от които е "Софиямед".

Имотите, които включват и съседната печатница, бяха предложени от частен съдебен изпълнител в две отделни процедури, а купувачът печели с малко над минималната цена.

Продажбата беше по искане на синдиците на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) заради неизплатени дългове на собственика на имотите. Това са "Издателско-полиграфически комплекс Родина" и дъщерното му "Родина тауър", които се контролират от майката на депутата от ДПС Делян Пеевски Ирена Кръстева.

Частният съдебен изпълнител Стоян Якимов предлагаше за продан недовършените сгради и терен от 15 дка на ИПК "Родина" за 18 млн. лв. с ДДС. Стартовата цена за съседния производствен комплекс на терен от близо 41 дка, където допреди няколко години се издаваха вестниците на Пеевски, беше 20.6 млн. лв.

"Изток плаза" е подала оферти и за двата пакета, като по думите на Якимов компанията е предложила за имотите 50-100 хил. лв. над началната цена. Засега не е ясно какво ще се случи на терена на ИПК "Родина".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудно

    19 2 Отговор
    Така като чета... доста нагласено е било май...
  • 2 Гинко вин

    22 2 Отговор
    Опа.....Дали пък,не ме лъже паметта,че този преуспял доктор нямаше връзка с ДПС -Мултигруп-Пеевски ???????

    Коментиран от #5

  • 3 Бохем

    12 2 Отговор
    Доган , Пеевски , Тиков !!!
  • 4 Шъътттт

    12 0 Отговор
    Станала е далаверата!
  • 5 Лъжеш се

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гинко вин":

    Доктора е протеже на ГРОБ - само виж какви пари му дават от Здравната каса и ще ти стане ясно. И нали в София има с хиляди легла повече от необходимото и нови не може да се разкриват - да, ама не.
  • 6 чуков

    4 0 Отговор
    БОГ ДАЛ-БОГ ВЗЕЛ,,,