27 Юли, 2018 22:00 1 690 2

И акциите на Twitter с над 15% спад

  • twitter-
  • туитър-
  • борса-
  • фейсбук-
  • facebook

Ден по-рано акциите на Facebook се обезцениха с близо 20%, изтривайки 120 млрд. долара от пазарната капитализация

И акциите на Twitter с над 15% спад - 1

Акциите на Twitter се понижават с над 16% на извънборсовия нерегулиран пазар преди старта на реалната търговия на Уолстрийт, въпреки че известната социална интернет медия представи по-силни от прогнозите финансови резултати за второто тримесечие на годината. Подобно обаче на Facebook, Twitter също отчете намаляване на ежемесечния брой на своите потребители, като в същото време от компанията посочиха, че тази тенденция ще продължи и занапред с оглед на нейната политика за заличаване на акаунтите, произвеждащи т. нар. "фалшиви новини".

Печалбата на компанията за второто тримесечие достигна 100 млн. долара, или по 17 цента за една акция при осреднени прогнози за печалба от 16 американски цента. Това означава, че голямата социална медия е на печалба за трето поредно тримесечие. В същото време продажбите на Tritter скочиха с 24% спрямо годината по-рано, достигайки 710,5 млн. долара, надвивайки прогнозите за приходи в размер на 696 млн. долара, припомня БНР.

Подобни на финансовите резултати на Facebook обаче, инвеститорите реагират много негативно на намаляващия брой клиенти (потребители, разполагащи с акаунт). Според Twitter месечният брой на активните потребители се свил с един милион през периода април - юни, достигайки 335 милиона при очаквания за повишение с един милион, като това представлява първо понижение от второто тримесечие на 2107-а година.

От компанията заявиха, че спадът на клиентите на социалната медия се дължи отчасти на "решенията, които взехме, за да дадем приоритет на заздравяването на нашата интернет платформа". Twitter очаква тази тенденция на свиване на броя на потребителите да продължи и в бъдещ с оглед на политиката за прочистване на акаунтите, разпространяващи "фалшиви новини".

Това е поредно доказателство, илюстриращо предизвикателствата, пред които са изправени социалните интернет медии при опитите да "прочистят" техните платформи.
Новината за намаляване на клиентите на Twitter предизвика истински срив на акциите на компанията на нерегулирания пазар преди старта на реалната търговия на Уолстрийт. Акциите на Twitter се обезценяват с около 16% към ниво от 36 долара за една акция.

Само ден по-рано акциите на Facebook също отбелязаха драматичен спад от близо 20%, изтривайки почти 120 млрд. долара от пазарната капитализация на водещата социална интернет медия. Така Facebook влезе в историята, като компанията с най-драматично свиване на пазарната капитализация в рамките на една - единствена сесия на търговия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Майстора

    2 0 Отговор
    Тръмп е виновен! Защо вече не пише по 100 пъти на ден в туитър?
  • 2 Пешо

    2 0 Отговор
    Дреме ми за акциите!