31 Юли, 2018 09:52 2 469 1

ЕК разреши на Петр Келнер да придобие "Теленор"

  • теленор-
  • петр келнер-
  • ек-
  • telenor
ЕК разреши на Петр Келнер да придобие "Теленор" - 1

Европейската комисия е дала одобрението си за придобиването на бизнеса на скандинавската група "Теленор" в България, Унгария, Черна гора и Сърбия от страна на холандската компания PPF Group N.V., контролирана от чешкия милиардер Петр Келнер, съобщиха от комисията.

Сделките са предадени за проверка за съответствие с правилата за защита на конкуренцията на 22 юни 2018 г. и решението е взето малко преди да изтече крайният срок за отговор на 27 юли. Съобщението бе разпространено от Брюксел.

Става дума за придобиване на пълен контрол над "Теленор България" ЕАД, трите унгарски - Telenor Magyarország Zrt., Telenor Real Estate Hungary Zrt. и Telenor Common Operation Zrt., базираната в Черна гора Telenor d.o.o. Podgorica и сръбската Telenor d.o.o. Beograd. В решението се посочва, че изброените компании на "Теленор" действат като мобилни оператори във въпросните държави.

От името на едно от унгарските дружества се разбира, че то се занимава с управление на имоти, а Telenor Common Operation - с мрежите и IT бизнеса в района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 барман

    4 1 Отговор
    как ше продават телеком на сервитьор тея съвсем се оляха
    чез на гинка
    телеком на келнер
    утре бдж на некой неграмотен циганин ше прехвърлят да се отърват от задълженията..
    тц тц тц