13 Август, 2018 23:57 3 714 4

254 млн. лв. приходи за „Мини Марица изток“

  • „мини марица изток“-
  • въглища-
  • добив

Средната заплата в дружеството е 1930 лв.

От началото на годината "Мини Марица изток" има приходи в размер на 254 млн. лева. Това обяви пред журналисти изпълнителният директор на дружеството инж. Андон Андонов. Изпълнен е 95 на сто от текущия план за добив на въглища. Всички заявки на електроцентралите, с които имат договори радневските мини, са изпълнени. "Мини Марица-изток" са едно от малкото държавни дружества в енергетиката, които през последните 5-6 години винаги излизат на печалба.

Сериозен проблем за държавното въгледобивно дружество са дълговете на електроцентралите, които нарастват. ТЕЦ "Марица изток 2" има неразплатени 132 млн.лева, от които 42 са просрочени, ТЕЦ "Брикел" - 10 млн. лева, ТЕЦ "АЕС" - 6 млн.лв., ТЕЦ "КОНТУР ГЛОБУЛ" - 5 млн. лева.

В срок се изпълнява инвестиционната програма на дружеството, която е на стойност 91 млн. лева.

Очаква се решение на предложението за увеличаване на цената на добитите в комплекса въглища с 4 лева за тон условно гориво, посочи инж. Андонов. Той изтъкна, че не цената, а дълговете към радневските мини, са сериозен проблем.

На 8 август е подписан КТД със синдикатите.

В "Мини Марица-изток" сега работят 7300 миньори, а средната заплата е 1930 лева.

Днес стартира Седмицата на миньора, която приключва по традиция на 18 август, когато се отбелязва празникът на Свети Иван Рилски, патрона на миньорите в нашата страна.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гларус

    6 1 Отговор
    Крадене съвместно с държавата .Като билетчетата за търкане. Взимаите и печелете
  • 2 КОЮ

    11 0 Отговор
    Почна се с лъжите ,с подобни статий само настройвате негативно хората .По същия начин може да напишите статия че заплатите в ТЕЦ 2 който също е ДЪРЖАВЕН са двойно по високи от миньорските .А защо никой не пише че Плевньо разписа Парижкото споразомение за намаляване на квотите за вредни емисий и че рудниците са бита карта ,говореха за деругаций и отлагане на затварянето но всичко беше за три дена .Така че драги ми журналисте ако сте безпристрастен и найстина служите на обществото ще започнете да проучвате какво прави правителството по запазване на независимостта на Българската енергетика и опазването на рудниците .В трите рудника на Мини Марица Изток не работят само 7-8000човека ,свързани с тях са цялата страна така че ги запазете
  • 3 К.К.

    10 1 Отговор
    И при това крадене са на печалба, а като вдигнат цената ще става лапаница.
  • 4 Иван работник в ММИ

    3 0 Отговор
    В "Мини Марица-изток" сега работят 7300 миньори, а средната заплата е 1930 лева.
    Мишки стига сте писали глупости на трудов договор се водят толкова.Реално работят около 2000 човека другите са седянки-администрация,склададжии и д-р.там подобни.
    На работещите (ок.2000 човека) взимаме средно около 1300 лв.в много лоши условия на труд.Седянките взимат повече и като се раздели средно може да стане колкото сте писали.И стига сте писали колко сме добре,толкова сме зле че елате на място да разберете.Почвайте съкращения,ама пък седянките и хрантутниците от София и къде ли не няма кой да им изкара парата.
    ФЪСНАХМЕ МИШКИ.ФАЛИРАЛИ СМЕ ОТДАВНА.СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ.