18 Август, 2018 12:45 6 215 22

Русия добре се справи със санкциите

  • русия-
  • fitch-
  • кредитен рейтинг-
  • ниво
Русия добре се справи със санкциите - 1
Снимка: Shutterstock

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Русия на ниво „ВВВ-” с „позитивна” прогноза. Краткосрочния рейтинг на Руската Федерация в чуждестранна валута е потвърден на ниво „F3”.

„Позитивната прогноза отразява продължаващия прогрес в стабилизиране на икономическата политика, която поддържа по-гъвкав валутен курс и стабилна бюджетна стратегия” посочва в съобщение Fitch.

От рейтинговата агенция също така смятат, че руската икономика добре се е справила с новия кръг санкции наложени от САЩ, обявени през април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 грантаджийче

    68 10 Отговор
    Дреме им на братушките за квиченето за фалирала държавица от третия свят,.

    Говедата стават за смях и на врабчетата.
  • 2 Ььььььь

    43 4 Отговор
    Айде сега според нашите говедарски подлоги ще излезе,че и тази международна агенция са путинисти и русофили--ама нашите соросоиди са експерти бе-по добри и от експертите на въпросната агенция...

    Коментиран от #4, #5

  • 3 onq s konq

    7 42 Отговор
    Ако ИКОНОМИЧЕСКАТА РУСКА РЕАКЦИЯ НА САНКЦИИТЕ се изразява във "вдигане на миним. раб. заплата" до...ПОЛОВИНАТА НА НАШАТА/НАЙ-НИСКА В ЕС/ И ВДИГАНЕ НА ПЕНС ВЪЗРАСТ НАД СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТ,...подобни комплименти за справяне със санкции СА НЕПРИЕМЛИВИ.

    Коментиран от #17

  • 4 гост

    9 28 Отговор

    До коментар #2 от "Ььььььь":

    И що , какво ти е виновна агенцията , ако не знаеш най-добрия рейтинг е ААА+ !!!!!!!! „ВВВ-” е на косъм от боклук !!!
    . Кредитен рейтинг под BBB / BAA — не е на инвестиционно равнище и разговорно се наричат нежелателни облигации.
    https://bg.wikipedia.org/wiki/Кредитен_рейтинг_при_емисия_на_облигации
  • 5 гост

    6 33 Отговор

    До коментар #2 от "Ььььььь":

    И трябва да въртите свирки на арабите , че се навиха да намалят производството , та нефта стана пак 70 долара , иначе досега батя щеше да е глътнал вода вече , ама то има време , няма много да се забави !!

    Коментиран от #6

  • 6 tost

    34 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ходи се оплачи на чичко Сорос, бяха казали че Русия ще фалира през 2017 г. а вече се изниква 2018 и прогнозите са за подобряване на икономиката ако ме разбираш кво искам да ти кажа

    Коментиран от #8

  • 7 Наблюдател

    8 30 Отговор
    Справира се! Та истинските санкции една сега започват.
  • 8 гост

    8 23 Отговор

    До коментар #6 от "tost":

    Ами то по оплакването си ти като гледам , а и не знам кой бил пророкувал , че Русия баш 2017 ще фалира , ама че ще стане скоро две мнения няма ! Само да ти напомня , че за последните 4 години "справяне" от 2,3 трилиона стана на 1,2 , да ти пикая на издържането , продължавайте в същия дух , то не беше много отдавна човекоядството в матушката , не вярвам да са забравили как се прави , хахахха !!
  • 9 Мммм, да

    18 6 Отговор
    Ами вместо да си говорим празни приказки нека погледнем фактите.
    От април 2015-та ръст на валутните резерви с над 100 милиарда долара. Ръст на БВП достига 1,8%. Външно-търговския излишък за първото полугодие 98 милиарда долара. Платежен баланс - плюс 53 милиарда долара за полугодие. Ръст на индустрията за последния месец 3,9%. Бюджетен излишък за последния месец 2,5%. Рекордно ниска безработица 4,7%.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    9 18 Отговор

    До коментар #9 от "Мммм, да":

    Тия тинтири минтири ги пробутвай на неграмотните русофили , дето каквото им кажат от Масква , тва е истината !!! Измислените ти ръстове , по руската стъкмистика са в РУБЛИ , хахаххахаха !!! Та не разбрах , що бе джанъм с тоя "цъфтеж" според теб , БВП Русия 2013 - 2,3 трилиона долара , БВП Русия 2016 - 1,2 трилиона долара !!!!!!!! Признат дори от Масква !!!!!! Другите глупости си ги пази за партийните събрания , хахаххахах !!!!!
  • 11 Иванов

    6 18 Отговор
    Справят се! Жужи стана още по- богат, а склавите останаха без пенсия! Евала на кредитната агенция, пфу!
  • 12 Статистик

    3 11 Отговор
    Милионерите станаха милиардери, а останалите са готови да умрат за родинана!
  • 13 Танк 43

    11 3 Отговор
    А бе боклуци не плачете на чужд гроб, защото не знаете къде му е главата и къде оная работа, тиквар и.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 568

    4 10 Отговор
    Вие нямате ли познати, приятели или други источници на информация от РФ, та четете тия профанизирани, поради липса на новини статии. Ако имате, говорете с тях. В момента Путин е направил така, че да няма алтернатива. Плашат ги с какво ли и с кого ли не. държат им що годе самочуствието на ниво с фалшиви новини за супер оръжия за сриващ се запад и т.н. Когато ги попитах защо прословутия танк "Армата" няма да се произвежда и да бъде на въоръжение ми отговориха, че сега нямат пари, но когато НАТО ги нападне, ще го произвеждат в количества, като Т-34 през войната. Осъзнават ,че ги действат като баламурници. Най - страшно е в провинцията. Буквално са в 18 век. Държи ги едно страшно безразличие. Това им била кармата- да живеят така.

    Коментиран от #18

  • 16 Смотан.русофил

    7 3 Отговор
    Тая мантра я въртите от 1917 год
    "скоро много скоро" колко много скоро колкото сто милиона години ли.
  • 17 Смотан.русофил

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ясичко това което предричаш все още не е станало в Русия но в България е точно както си го предрекал и то е одавна в сила
  • 18 ревльо

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "568":

    Разплака ме! Давам 50 стинки за бедстващия руски народ под чипика на Путин!
  • 19 хахахааааа

    2 3 Отговор
    Тогава да въведат по-строги санкции

    Коментиран от #20

  • 20 хахахахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "хахахааааа":

    Например?
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    Германският канцлер Ангела Меркел ще посети Азербайджан тази седмица, като основна цел на визитата ще бъде провеждането на преговори за увеличаване на доставките на каспийски газ за Европа.
    Според високопоставен германски държавен представител Берлин проявява „голям интерес“ към развитието на т. нар. Южен газов коридор, свързващ Азербайджан с Европа през Турция, посочва в. Financial Times. Според него разработването му е важна част от европейските усилия за диверсификация на доставките на газ за континента и подсигуряването на алтернативен внос от този на Русия.
    Неочакваното решение на канцлера да предприеме стъпки за ускоряването на работата по оста съвпада и със засилването на критиките от страна на американския президент Доналд Тръмп срещу проекта „Северен поток" 2, който според него увеличава допълнително зависимостта на Европа и в частност Германия от Москва.
    Според източника Германия би искала разширяването на коридора да включва и „синьо гориво“ от други държави като Туркменистан, Иран и Ирак.
  • 22 гост

    0 0 Отговор
    Германският официален представител приветства и постигнатото по-рано този месец споразумение за статута на богатото на петрол Каспийско море между страните, които го обграждат – Русия, Иран, Казахстан, Азербайджан и Туркменистан.
    По думите му това може да се окаже „първа стъпка“ към строителството на Транскаспийския газопровод, който ще доставя газ от Туркменистан до Азербайджан и така ще „помага за диверсифицирането“ на европейския енергиен внос.

    Ееееех , положението за Жужи от лошо отива да става безнадеждно , да му се не види , как се усетиха тия европейци , че газчица по света с танкери да я ринеш , хахахххах !!!