19 Август, 2018 11:28 2 805 2

Удариха с 5 бона заведение, не спазвало работното време

  • заведение-
  • глоба-
  • 5000 лева
Удариха с 5 бона заведение, не спазвало работното време - 1

Пловдивско заведение на главната улица, от което често кънти музика из целия район на Джумаята, е било санкционирано с 5000 лева заради неспазване на работното си време, научи TrafficNews. Нарушението е било констатирано през октомври, но делото в Районния съд срещу акта е приключило преди няколко дни.

На 28.10.2017г. около 00:15 часа в обекта била извършена съвместна полицейска проверка, в хода на която било установено, че търговският обект все още работи, обслужват се клиенти и се сервират питиета.

Констатирано било, че тези дейности се осъществяват след изтичане на разрешеното работно време, тъй като издаденото от район „Централен” разрешение за удължаването му било изтекло година по-рано.

Общинските власти глобили с 5000 лева заведението по Наредбата за осигуряване на обществения ред на Община Пловдив . Това е най-малката санкция, предвидена в Наредбата, като максималният й размер е 50 000 лева.

Решението подлежи на обжалване пред Административният съд в 14-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пародия

    10 2 Отговор
    Една година чакаш съда да потвърди, една година сега ще обжалват, една година ще отлагат (минимум) и изведнъж изтекъл срока на давност. Мила родна картинка, най-големия бой в България трябва да се хвърли на съдиите.
  • 2 sdfg

    4 2 Отговор
    те са си ги избили 100кратно ако всеки ден са бачкали в извънработно време, тия 5к сигурно ги правят за 2 дена