Last news in Fakti

27 Август, 2018 12:39 1 411 5

Търговският регистър все още не работи

  • търговски регистър-
  • срив-
  • агенция по вписвания

Премиерът Бойко Борисов обеща да има Търговски регистър до края на седмицата, „ако имаме късмет“

Търговският регистър не работи вече 18 дни, като изключим възможността за справки, които обаче не са актуални. Бизнесът не може да вписва сделки, не може да прави прехвърляния. През двете седмици досега властта – в лицето на правосъдния министър Цецка Цачева, вицепремиера Томислав Дончев и премиера Бойко Борисов, даваха различни срокове тази ключова за стопанския оборот структура да заработи пълноценно.

Последното обещание, което бе направено от министър председателя в началото на миналата седмица, бе Търговският регистър да заработи „до края на седмицата“. Той обаче отново си остави „вратичка“ за неизпълнение на това обещание, добавяйки „ако имаме късмет“.

„Ако имаме късмет, до края на седмицата ще имаме регистър“, каза премиерът от парламентарната трибуна във вторник, когато се проведе извънредното парламентарно заседание, на което правителството трябваше да обясни какво се случва и какво ще се прави по казусите с фалиралия застраховател „Олимпик“ и с неработещия Търговски регистър, уточнява сп. "Икономика".

Търговският регистър, който се срина на 9 август, вече работи, но само на място в офисите му. През интернет регистърът ще е достъпен след 16 ч днес, съобщиха от Агенцията по вписванията.
"Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел е възстановена напълно от днес, 27.08.2018 г. Всички свързани с регистъра услуги вече са възможни на място в Агенция по вписванията и нейните регионални структури. От 16 часа днес всички функционалности на регистъра, възможни чрез достъп до интернет, също ще бъдат възстановени", се казва в официалното съобщение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лирекс

    1 0 Отговор
    Я ни обяснете защо ви трябва, в края на краищата, работещ Търговски регистър?!
  • 2 Кълвач

    1 0 Отговор
    Не е казал, коя година ще проработи!
  • 3 Цвинокио Борисов

    1 0 Отговор
    Митьо Очите е виновен,но сега като го върнат всичко ще се нареди да вервайте ми.
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Дали отговорноста не е на ИДИЛ?
  • 5 Jacques Yves Moineau

    3 0 Отговор
    Такъв ни е ''матряла''