1 464 4

Заличават 21 туроператора от националния регистър

Министерство на туризма заличава вписването на 21 туроператора от Националния туристически регистър (НТР), съобщава пресцентърът на министерството.

Причината е, че дружествата не са предоставили задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", което е изрично условие за извършване на туроператорска дейност. Компаниите са със седалище и адрес на управление в градовете София, Варна, Пловдив, Несебър, Поморие и с. Горна Малина.

Заличаването се предприема по заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова, съгласно решение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти към ведомството. В нея участват експерти от Министерството на туризма, както и сдружения на туроператори и турагенти.

Заличените дружества няма да бъдат премахнати от НТР, но ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им са оцветени в червено. Така потребителите, при справка в регистъра ще получават информация дали туроператорът е коректен и извършва дейност, спазвайки закона.

Определен е период от две години, през който заличените дружества нямат право да заявяват регистрация за извършване на туроператорска дейност.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хосе
  Отговор
  1 22:57  30.08.18
  А тоа кон на снимката кога ще го заличат?

  Коментиран от #3, #4

 • Чифликчия
  Отговор
  2 08:22  31.08.18
  Тази пача, няма друга работа.
 • Асан
  Отговор
  3 11:30  31.08.18

  До коментар #1 от "Хосе":

  с пискюл
 • onq s bmw
  Отговор
  4 02:38  02.09.18

  До коментар #1 от "Хосе":

  Когато Оня с Коня си купи беемве.

Напиши коментар:


Публикувай