5 Септември, 2018 15:43 2 397 3

Най-предпочитаните държави за работа

  • работа-
  • чужбина-
  • анкета

Намалява броят на желаещите хора в трудоспособна възраст да работят зад граница, сочи проучване на Воѕtоn Соnѕultіng Grоuр направено сред 366 000 души от 197 държави. Днес 57% биха се преместили да работят в друга държава. За сравнение, през 2014 г. този процент е бил 64%. Индийците са хората, които най-много желаят да направят драстичната промяна – 90%.

САЩ не са променили първата си позиция от 2014 г. досега по отношение на най-предпочитаната държава за работа. И днес 34% от желаещите да работят в друга държава биха избрали САЩ. Що се отнася до Европа – то най-популярната дестинация остава Германия, която е успяла да измести Великобритания, която днес е на пета позиция, благодарение най-вече на Brexit, коментират анализатори

По отношение на държавите от Азия, то единствената, която влиза в ТОП 10, е Япония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    8 14 Отговор
    Абе защо забравихте матушка,там е най-хубаво,е заплатите може да са 150$ ама бояришника и киселите краставички са по евтини.

    Коментиран от #2

  • 2 Посерковците

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    са калпазани навсякъде. Те стават само за мръсните дейности.
  • 3 статистик

    13 0 Отговор
    А България къде е в класацията? Тук хората идваха от Плевен, да работят на морските курорти. Тази година от Молдова и Украйна идваха. До година и шерпи ще идват, да работят за шепа ориз и жълти стотинки на Ветко - хотелиерчето.