1 212 5

Близо 40% от пътниците са готови да си доплащат за храна

Близо 40% от пътниците са готови да си доплащат за храна
Снимка: Shutterstock

Проучване на платформата OneTwoTrip, показва, че 72% от хората, които пътуват със самолет, скучаят за времената, когато на борда на самолета хранеха с топла храна. Днес 40% от запитаните заявяват, че са готови да си доплащат за това да получават топла храна по време на полет. 61% от тях са готови да отделят за това до 4 EUR, а още 28% - не повече от 7 EUR.

Два са факторите, които поддържат висок интерес към тази услуга. Първият е, че повечето пътници не са доволни от храната, която се включва в билета. За 77% от тях сандвичите и студените закуски определено не могат дори да залъжат глада им. Вторият фактор е желанието да се хапне нещо вкусно по време на полет. Над половината от анкетираните признават, че ядат на територията на летището преди да излетят. 26% знаят, че в самолета няма да има храна, или поне на такава, която биха вкусили и си носят сандвичи от вкъщи.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Приател
  Отговор
  1 18:56  10.09.18
  4 или 7 евро в самолета са точно един сандвич или съответно сандвич със кола. Може и да не стигнат в зависимост с коя компания пътувате. Ще има да чакат за топла храна
 • кожодери
  Отговор
  2 19:44  10.09.18
  То, храна в самолетите имаше преди години. И вероятно и сега е включена в цената. Най-добре, накарайте пътниците да си плащат и за въздуха - къде ще ходят , ще се съгласят!
 • CL500
  Отговор
  3 19:58  10.09.18
  Не е споменато, че става въпрос за кратки полети. Понякога полетът е толкова кратък, че стюардесите нямат време да обслужат целия салон дори да дават набързо по един сансдвич и питие. За дългите презокеански полети не само, че има топла храна, но и е 2 или 3 пъти. И разбира се всичко зависи от авиокомпанията и цените на билетите.
 • Порно
  Отговор
  4 20:00  10.09.18
  То пък една топла храна , избора е между пиле с ориз и телешко с ориз и сандвичи. Малко хлебче с малко масло. По добро е положението в големите компании, но само в бизнес класа. Със сигурност няма проблем в първа класа , но там цените са безумни.
 • Именно
  Отговор
  5 10:51  11.09.18
  "...скучаят за времената, когато ..." Нямате ли някой останал драскач дето да има идея какво значат думите изобщо?

Напиши коментар:


Публикувай