10 Септември, 2018 18:43 1 607 5

Близо 40% от пътниците са готови да си доплащат за храна

  • храна-
  • самолет-
  • качество-
  • доплащане
Близо 40% от пътниците са готови да си доплащат за храна - 1
Снимка: Shutterstock

Проучване на платформата OneTwoTrip, показва, че 72% от хората, които пътуват със самолет, скучаят за времената, когато на борда на самолета хранеха с топла храна. Днес 40% от запитаните заявяват, че са готови да си доплащат за това да получават топла храна по време на полет. 61% от тях са готови да отделят за това до 4 EUR, а още 28% - не повече от 7 EUR.

Два са факторите, които поддържат висок интерес към тази услуга. Първият е, че повечето пътници не са доволни от храната, която се включва в билета. За 77% от тях сандвичите и студените закуски определено не могат дори да залъжат глада им. Вторият фактор е желанието да се хапне нещо вкусно по време на полет. Над половината от анкетираните признават, че ядат на територията на летището преди да излетят. 26% знаят, че в самолета няма да има храна, или поне на такава, която биха вкусили и си носят сандвичи от вкъщи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Приател

    6 1 Отговор
    4 или 7 евро в самолета са точно един сандвич или съответно сандвич със кола. Може и да не стигнат в зависимост с коя компания пътувате. Ще има да чакат за топла храна
  • 2 кожодери

    3 1 Отговор
    То, храна в самолетите имаше преди години. И вероятно и сега е включена в цената. Най-добре, накарайте пътниците да си плащат и за въздуха - къде ще ходят , ще се съгласят!
  • 3 CL500

    7 0 Отговор
    Не е споменато, че става въпрос за кратки полети. Понякога полетът е толкова кратък, че стюардесите нямат време да обслужат целия салон дори да дават набързо по един сансдвич и питие.
    За дългите презокеански полети не само, че има топла храна, но и е 2 или 3 пъти. И разбира се всичко зависи от авиокомпанията и цените на билетите.
  • 4 Порно

    5 0 Отговор
    То пък една топла храна , избора е между пиле с ориз и телешко с ориз и сандвичи. Малко хлебче с малко масло. По добро е положението в големите компании, но само в бизнес класа. Със сигурност няма проблем в първа класа , но там цените са безумни.
  • 5 Именно

    2 1 Отговор
    "...скучаят за времената, когато ..."
    Нямате ли някой останал драскач дето да има идея какво значат думите изобщо?