11 Септември, 2018 10:21 2 640 12

Бизнесът търси адаптивни служители

  • служител-
  • професия-
  • бизнес-
  • анкета
Бизнесът търси адаптивни служители - 1
Снимка: Shutterstock

Бързо адаптиране към промени, умения за работа в екип и поемане на отговорност са трите най-фактора при наемането на служители. Това са посочили 38% от работодателите, участвали в допитване проведено от Агенцията по заетостта. За 18% е важно18% кадрите да притежават ключови компетентности за общуване на роден език. Компютърни умения заявяват 182 работодатели (7%), а чуждоезикови – 3.5% от участниците в проучването.

Гладът за кадри ще продължи, тъй като в следващите 12 месеца 67% от анкетираните мениджъри на компании са заявили, че ще имат необходимост от нови служители. Основно ще се търсят кадри за административни, счетоводни и IT дейности, като последните включват офис-мениджър, оперативен счетоводител, графичен дизайнер, програмист и други. По-ниско квалифицираните кадри ще могат да се реализират успешно, в случай че работят като електротехници, машинни техници, машинни оператори, оператори на компютър, монтьори, продавач-консултанти, готвачи, сервитьори, заварчици, строители, шлосери, шивачи и други. Сред специалистите с висше образование са заявени предимно машинни, електроинженери и строителни инженери, ИКТ специалисти, финансови и административни специалисти, педагози и учители, медицински персонал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    42 0 Отговор
    Като чуя за такива изисквания и ми става смешно. Но тука са пропуснали и още едно изискване популярно " мотивираност" . Свършиха ба ла ци те.
  • 2 Благой Вагин

    24 0 Отговор
    Вървете в Албена и Златни пясъци да видите новите,рускоговорящи кадри на ,,бизнеса''.Страшна работа....Кракът ми няма да стъпи повече там.
  • 3 търсете и в Индия

    44 0 Отговор
    И какво предлага в замяна този БИЗНЕС ? Огромна заплата от 700лв. хиххихи ,приятно търсене,г-да бизнесмени
  • 4 Философ

    27 1 Отговор
    Да плащат от две хилядарки нагоре и няма да търсят дълго!
  • 5 bank

    6 3 Отговор
    Основното,е че никой не иска да поема отговорност, отделно "мотивацията" на бизнеса...
  • 6 Miusuka Madoto

    29 0 Отговор
    С тези "Огромни" заплати, които давате още мноооого дълго ще има да търсите. Балъците СВЪРШИХА! Отделен е въпросът за компетентността и квалификацията на персонала, но, повярвайте ми, има все още много добри специалисти и професионалисти, които по-скоро ще емигрират вместо да бъхтят за великите 800-1000 лв, което си е жива подигравка. Затова - "Бизнесът" да го сиса!
  • 7 YUIOPP

    8 9 Отговор
    НЕ ВИЖДАМ НЯКОЙ ДА ТЪРСИ ДАСКАЛИ ВЪПРЕКИ ЧЕ ЗА ЕДНА ГОДИНА 4 ПЪТИ ИМ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ А ТЕ СА СЪСЛОВИЕ КОЕТО РАБОТИ НАЙ-МНОГО ПОЛОВИН ГОДИ5НА А ДРЕГАТА ПОЛОВИНА БИЕ МУХАТА

    Коментиран от #8

  • 8 тъпак

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "YUIOPP":

    Ми стани ти даскал бе путьо
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Миризлив Пор

    13 0 Отговор
    Когато "бизнеса" проумее това, че всяко едно изискване което има към кандидатите ще трябва да се заплати адекватно ще има и кадри. Не виждам как нормален човек ще се съгласи да работи работа за която се иска чужд език, висше образование и поемане на отговорности за 700 лева като байчото на дето по цял ден стои на портала без никакви изисквания и отговорности и взема 600. Просто човек като му се вземе здравето от юркане просто започва да си търси работа като пазач - фиксирано работно време, лете на сянка зиме до печка, кеф му телевизор кеф му вестник, вечер може и да дремне, идва с чисти дрехи и с чисти се прибира - никакви отговорности и накрая може и повече да вземе защото след като не е материално отговорен и не гони срокове за нищо няма и защо да го накажат и да му спрат нещо от заплатата. Просто хората бягат от изброените по-горе професии заради ниско заплащане, не че нямат квалификация, просто има и по-лек начин за изкарване на същите пари.
  • 11 гост

    4 0 Отговор
    Изисквания много,пара никаква това е в БГ.Глупости колкото си искате.
  • 12 АК47

    3 0 Отговор
    Ще търсят в столипиново хахахаххаа