1 610 1

13 са българските фирми на Солунския панаир

С подкрепата на ИАНМСП наши компании се наредиха до бизнес гиганти с водеща икономическа роля в света

13 са българските фирми на Солунския панаир
Снимка: Shutterstock.com

13 са компаниите, които представят България на най-големия за последните 20 години - Солунски международен панаир. Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия организира участието на рекрден брой родни фирми, които представят продукцията си сред 1500 изложители от над 20 държави. Водещ партньор на 83-тото издание на Thessaloniki International Fair e САЩ, а до края на изложението на 16 септември се очакват над 260 000 посетители. Това съобщиха от ведомството.

И.д. изпълнителен директор на ИАНМСП, д-р Александър Минев бе сред официалните гости по време на откриването, след което посети българския щанд и проведе редица официални срещи. Панаирът бе официално открит на 8 септември от гръцкия премиер Алексис Ципрас, а присъствието на високопоставени длъжностни лица и официални гости от цял свят, затвърдиха мащабите на интереса към събитието.

Българският генерален консул в Солун, Владимир Писанчев, посрещна д-р Александър Минев и двамата обсъдиха възможностите за международно сътрудничество на Агенцията с чужди партньори с помощта на консулството на България в Солун.

Взаимно сътрудничество и насърчаване на българския бизнес бе и темата на срещата между и.д изпълнителния директор на ИАНМСП, д-р Александър Минев и директорът на солунската търговско – индустриална камара г-н Йоанис Масутис. Основен приоритет на сътрудничеството е осъществяването на съвместни проекти в подкрепа на МСП, включително и такива с европейски средства.

С подкрепата на ИАНМСП, българските компании се наредиха до корпоративни гиганти с водеща световна икономическа роля, като Microsoft, Google, Cisco, Coca - Cola на най-важният панаир в Гърция и едно от най-важните събития в Югоизточна Европа.

Солунският панаир е от общ характер, но основни акценти на тазгодишното издание са козметика, храни и напитки, енергетика, иновации, автоматизация, образование, развлекателна индустрия, предприемачество и други.

Гърция
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Актуално
    Отговор
    1 05:12  12.09.18
    Аз съм българче – НОВ ПРОЧИТ ! Аз съм българче! Не мога, без ракия да живея. Искам да съм като Ботев, но да пиша не умея. Аз съм българче свободно, над закона аз живея. Всичко българско и родно ще продам, ако успея. Аз съм българче и расна, в дни на преход, в мътно време. Син съм на земя прекрасна: „Хайде да я окрадеме!” Аз съм българче и зная - таз земя е най-прекрасна, Имам ли пари и връзки в обществото ще израстна. Аз съм българче обичам, наште планини зелени Във боклук да се зария – първа радост е за мене. Аз съм българче и силна майка мене е родила; Ям лекарства и ваксини - ще живея сто години.

Напиши коментар:


Публикувай