Last news in Fakti

15 Септември, 2018 21:40 2 727 2

Борсови машинации пратиха синовете на Хосни Мубарак в затвора

  • египет-
  • хосни мубарак-
  • борсови машинации-
  • сделки-
  • гамал мубарак-
  • ала мубарак
Борсови машинации пратиха синовете на Хосни Мубарак в затвора - 1

Борсови машинации пратиха синовете на Хосни Мубарак в затвора, предаде АП.

Гамал и Ала Мубарак и още трима души са обвинени, че са опитали да овладеят редица местни банки чрез сложна система от поставени лица и фирми.

Те са купували акции от набелязаните финансови институции. Те не са декларирали тези сделки на борсата, както изисква законът.

Основна част от парите за сделките идвала от компания, регистирана на остров Кипър. По-големият син на Мубарак Ала е предприемач, брат му Гамал е бивш банкер. Останалите задържани също са финансисти, заемали ключови позиции във финансовия живот на страната.

Гамал и Ала Мубарак ще останат зад решетките поне до 20 октомври, когато е следващото заседание по делото.

Хосни Мубарак беше свален от власт през 2011 г. в разгара на Арабската пролет. Управлявалият над 30 г. Египет политик беше подложен на съдебно преследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    22 0 Отговор
    Защо го усуквате?Хосни Мубарак беше единственият политик, който можеше да опази мира в региона.Твърдо и по арабски. Тъпият Обама го принуди да даде властта на Мюсулмански братя, и останалото е история.
  • 2 аката

    3 0 Отговор
    кой е този специалист с тия изказвания,и най некомпетентния се досеща,че е работа на соросчетата