23 Септември, 2018 15:37 5 555 7

Собственици на яхти в Гърция укриват приходи

  • гърция-
  • яхти-
  • приходи-
  • туристи-
  • укриване
Собственици на яхти в Гърция укриват приходи - 1
Снимка: Shutterstock

Собствениците на яхти под наем на остров Санторини укриват приходи в особено големи размери. Това стана ясно след обща акция на полиция, морска охрана и финансови инспектори на Гърция. За установяването на нарушителите е използван дрон. С помощта на модерното устройство са заснети броят на туристите и яхтите, които отплават от пристанище Влихадас на острова.

Цената за един човек за еднодневна разходка с яхта е 150 EUR. Средно на всеки плавателен съд пътуват по 20 туристи. Сумата от приходите на ден за яхтите е около 342 000 EUR. За пред държавата се отчита приход, който не надвишава 3000 EUR.

Наблюдението с дрон е продължило няколко денонощия. Акостирайки на пристанището с туристите собствениците на яхти са задържани. От видеозапис, разпространен от властите, става ясно, че част от тях са се опитали отново да отплават, но са били блокирани от морската охрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 165

    11 3 Отговор
    Аз ако седя непрекъснато на яхта с лукс и всякакви удобства ще ми се пръсне главата, не знам някой как издържат на непрекъснато ядене и пиене, алкохол, цигари .................
  • 2 4х4

    7 0 Отговор
    Ами добави и няколко наети красиви украинки и ще видиш как ще ти мине главата. Работих в тоя бранш преди години на гръцки остров. Нелегално,без визи, бели карти и т. н.
    По-скъпите яхти се наемаха предимно от бизнесмени,които знаят как да сключват сделки в международни води и така спестявали разни данъци...така съм чувал.Тогава се интересувах само от обслужването на яхтите, преди да заминат и почистването и зареждането им с провизии(евентуално и момичета) преди заминаване.
  • 3 Посейдон

    5 0 Отговор
    Много са зле гърците живи да ги ожалиш,апа при нас едни богати туристи,да не се чудите що сезона е толкова доходоносен

    Коментиран от #4

  • 4 Куровед

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Посейдон":

    Че кой ти каза, че не е доходоносен сезона у нас??
    Но при гърците има повече ред отколкото у нас
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ха ха

    2 0 Отговор
    Как 150 х 20 се получава 342 000 на ден?????? Явно данъчните така смятат.
  • 7 TillieRobinson

    0 5 Отговор
    Аз правя над $ 7k на месец, работещи на непълен работен ден. Продължих да чувам други хора да ми кажат колко пари могат да направят онлайн, затова реших да го разгледам. Е, всичко беше вярно и напълно промени живота ми.

    Това е мястото, където започнах.....>>>> Ecash10.COM