Last news in Fakti

24 Септември, 2018 14:21 2 142 7

Германци ще възстановяват тока на Ирак

  • siemens-
  • компания-
  • ирак-
  • ток-
  • инвестиция
Германци ще възстановяват тока на Ирак - 1
Снимка: Shutterstock

Siemens предлага да възстанови електромрежата на Ирак. За преговорите между компанията и държавата в Багдад пристигна изпълнителният директор на Джо Кезер.

Цената на сделката може да достигне 9 млрд. EUR. През следващите 4 години компанията е обещала на Ирак, че ще може да увеличи количеството електроенергия, произведена в страната с 11 GW, както и да разкрие хиляди нови работни места и да подкрепи мерки за борба с корупцията и обучението на специалисти.

Проектът за договор има одобрението на германския канцлер Ангела Меркел. През миналата седмица тя проведе телефонен разговор с иракския премиер Хайдер ал Абади, като му препоръча да обсъди предложения проект с ръководителя на Siemens.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    4 2 Отговор
    САДАМ ПРОДАДЕ ПЕТРОЛ НА ФРАНЦИЯ В ЕВРО И ТЕКСАСЦИТЕ ГО ЛИКВИДИРАХА !!! ЗАЩО ФРАНСЕТАТА НЕ ВЪЗСТАНОВЯТ ЕЛЕКТРОМРЕЖАТА ---ДЖЪРМАНИТЕ НЯМАТ ОТНОШЕНИЕ !!!
  • 2 Townboy

    12 2 Отговор
    Як бизнес за международните корпорации е да използват ведомствената си армия на САЩ за да разрушат суверенна държава богата на природни ресурси и после да ги заграбят уж оправяйки я.

    Коментиран от #3

  • 3 Осъзнат

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Townboy":

    Браво, нека има все повече осъзнати хора ... които мислят и осъзнават тези неща. Така е както си го описал, но те са лицемери и после обясняват как помагат на всички по света ... ами добри съюзници имаме.
  • 4 Пешо

    7 1 Отговор
    Бедна България беше принудена да опрости милиарди дългове на Ирак, а тарикати от запад лапат милиарди.
  • 5 Ганчо

    7 1 Отговор
    Usa разруши Ирак, те да им построят мрежата- безплатно.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ганчо":

    САЩ могат само безплатно да щурмуват някоя държава, после за всичко се плаща. По-важен въпрос е защо САЩ и Русия водят война в Близкия Изток, а Европа приема бежанците в резултат на военните действия? Има една приказка: който чупи, той купи.

    Коментиран от #7

  • 7 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Този въпрос е на място,но само ако европейските лидери не бяха марионетки на САЩ. Казва им се да приемат бежанци и те ще приемат бежанци.Не мислите ,че го вършат от алтруизъм, нали ?