10 Октомври, 2018 20:47 4 999 21

Нови правила при пътуване

  • авиокомпания-
  • багаж-
  • превоз-
  • правила-
  • промяна
Нови правила при пътуване - 1
Снимка: М. Богданова ©

С цел по-бързото и лесно качване на борда на самолета на пътниците, както и гарантира за всички тях възможността да носят със себе си един безплатен ръчен багаж на борда на всички полети една от големите нискотарифни авиокомпании, опериращи у нас въвежда промени от 1 ноември 2018 г.

От тогава всеки клиент на Wizz Air ще има право да носи на борда един безплатен ръчен багаж (40x30x20 см), а пътниците, които закупят WIZZ Priority, ще могат да качат на борда и багаж с колелца (55х40х23 см). Освен това, отчитайки предпочитанията на клиентите и променящите се модели на поведение при пътуване, компанията ще въведе нов размер чекиран багаж от 10 кг на цени, стартиращи от едва 7 EUR, с цел да гарантира по-голям комфорт при пътуване.

Новата прозрачна и справедлива багажна политика на авиокомпанията е политика на по-голям избор за пътниците, тъй като ще позволи на клиентите да избират между повече от 50 варианта за ръчен и чекиран багаж в зависимост от техните индивидуални предпочитания. „Пътниците все повече предпочитат отделни продукти пред пакетни услуги и това е в основата на ултра нискотарифния модел, който прилагаме. Ние се стремим да предлагаме на нашите клиенти най-ниските възможни тарифи, както и прозрачност при ценообразуването на билетите. Предлагайки повече продукти и услуги извън пакетни оферти, ще демократизираме начина на пътуване и ще дадем възможност на клиентите да плащат само за услугите, които считат за необходими”, каза Йохан Ейдхаген, главен маркетинг директор на Wizz Air.

Новата политика цели да насърчава пътниците да опаковат разумно и да използват услугата WIZZ Priority, която включва безплатен ръчен багаж (40x30x20 см) и багаж на колелца (55x40x23 см), които могат да бъдат качени на борда, плюс приоритетно чекиране и приоритетно качване на борда преди другите пътници, и то на цена само от 5 EUR.

Всички пътници с резервации без WIZZ Priority, направени преди 10 октомври, за пътувания след 1 ноември 2018 г., ще получат като компенсация към резервацията си безплатен чекиран багаж до 10 кг, а резервациите с чекиран багаж ще бъдат допълнени безплатно с WIZZ Priority.

Причината да се стигне до промяна в политиката е, че над 10 000 полета на година закъсняват именно поради проблеми с багажа. Статистиката също така показва, че през последните 5 години средната продължителност на престоя в дадена дестинация прогресивно намалява и към момента всеки трети пътник на авиокомпанията предприема пътувания с продължителност от 3 дни или по-малко. Данните сочат и че всеки 3-ти клиент избира услугата чекиран багаж, а едва всеки 7-ми пътник – ръчен багаж с колелца, който може да бъде качен на борда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да бе да

    14 1 Отговор
    Ползваш ти. Всички на цена 200 евро а луфтханза 1000 плюс прекачване

    Коментиран от #3

  • 3 pinokio

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе да":

    Понякога с Луфтханза е по-евтино, миналата нов година пътувах с тях, защото беше най-евтино.
    Ако Уизеър, наистина въведат чекиран багаж за 7 евро ще бъде много добре. Но така или иначе, никак не ми харесва, че си променят правилата твърде често, заради новата промяна ще ми се наложи да си купя нов размер куфар, който вероятно ще използвам само веднъж до следващата промяна.
  • 4 Доктор Ох Боли

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    .... ха ха ха... пак ли ша ми са исфърляш а?.... ха ха ха.... ползвала... тя.... едни 20 см. ..... високо бюджетни .... ха х аха....

    Коментиран от #5

  • 5 НА АНДРЕА ЛЕЛЯ И СИЙКА

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Доктор Ох Боли":

    Истината боли брат - виж само хората с какви авиокомпании летят а ти къде си ..Завистта е типично ганьовска черта - внимавай да не си докараш някой диабет от много нерви ;)

    Коментиран от #6

  • 6 Доктор Ох Боли

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "НА АНДРЕА ЛЕЛЯ И СИЙКА":

    ... ха ха ха... той соца удря.. мноогу лошу.... Какви авиокомпании...?... Ти не знаеш за кво ми говориш... ха ха ха..... На кво да ти завиждам ... на простотията ле?.... ха х аха.........
  • 7 нискотарифки

    17 2 Отговор
    Някои от доводите за багажа, които "вадят" са меко казано смвехотворни ! Цялата работа е да съдират все поврче и повече пари ! Скоро, ще стане безоредметно пътуването с нискобюджетни авиокомпании ! Да не говорим за дискриминацията със седалките и тясното пространство м/у тях и ако човек е по-висок от 180 има "избор" или садистично пътуване или да плаща повече за някой от двата реда с по-широко място между седалките, но дори и плащане не помага, защото са малко на брой!

    Коментиран от #9

  • 8 Турист

    16 2 Отговор
    Икономията-майка на мизерията.
  • 9 Доктор Ох Боли

    0 10 Отговор

    До коментар #7 от "нискотарифки":

    .... ха х аха... .ама взими си ликарствата многу та мола..... Аз съм 190 см. , 105кг. и си седам като у дома си.... Съдирали кожата.... ха ха ха... ти си ... простууу... ха х аха.... Междуселския автобус ша та клати за повече уе... ха ха ха.... Млъкни и ни съ злагай повече... ша са напраа чи ни съм та пузнал... ха хаха....

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 който може

    12 1 Отговор
    Странно, аз пътувам само Москва-България и вече 3-та година си купувам билетите само с ръчен багаж, който е абсолютно безплатен. Няма какво да нося - живея си и на двете места. Тази политика на авиокомпаниите обслужващи тези рейсове е отдавна още преди да фалира Трансаеро. Няма руска авиокомпания, която да ти взима пари за ръчен багаж. Ямал, Якутия, Победа, S7 - вичките обслужващи рейсове в България отдавна не таксуват ръчен багаж. Мога само да ви предупредя НИКОГА да не пътувате с Азур - те също не таксуват ръчния багаж, но 50/50 си имам проблеми със закъснения от по НАД 6-8 часа!!!!! Всеки който пътува редовно в Русия ще е стъписан, че все още се взимат пари за ръчен багаж в богатия и развит Запад...

    Коментиран от #13

  • 12 Доктор Ох Боли

    0 9 Отговор

    До коментар #10 от "нискотатифки":

    ... ха ха ха.... ама аз съм си толкова.... ти искаш да съм извънземен ле?... ха ха ха..... За УизЕр тва дето ти го казвам е истина.... имат и други бонуси.... екстра са си.... Ти принципно пишеш тука само простотии.... и така...
  • 13 Доктор Ох Боли

    2 12 Отговор

    До коментар #11 от "който може":

    ....ха ха ха.... Тука у тоа сайт що не земете да мръднете малко към западна Европа.... само Москва... ха ха ха.... не че е лоша дестинация... Санкт Петербург.. също ..... ама .... на запад мааалску да мръднити..... а? ... меже ле?....

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Ddd

    12 0 Отговор
    Платена статия от wizz.
  • 15 който може

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Доктор Ох Боли":

    Налагало ми се е да пътувам от Япония, Нова Зеландия или Австралия до САЩ и Бразилия, малко ми се объркваха дните, заради часовите пояси и меридианите ама и аз съм един от "предателите", дето не бачкат в България на някой "чичка" за 500лв. тааа ако ме мислиш за русофил се осъзнай, че живееш по времето на мобилният капитализъм!

    Коментиран от #17, #19

  • 16 УмреОтСмех

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Доктор Ох Боли":

    УМРЕ ОТ СМЕХ

    Коментиран от #18

  • 17 Доктор Ох Боли

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "който може":

    .... е.... то при такива дестинации човек са и поубърква.... ха хахах.....
  • 18 Доктор Ох Боли

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "УмреОтСмех":

    ..... хах а хахаааа.......е тука като влезна как да ни съ смея .... ха хаха....
  • 19 Бат Ваню

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "който може":

    .... ти.... най-вероятно си си включил ДжиПиЕса на тилифона.... та си са поуриетирал.... малку поне.... ха хаха.....

    Коментиран от #20

  • 20 Доктор Ох Боли

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Бат Ваню":

    ... не бе.... неговия е с копчета...... руски е..... ха хахаха.....ааааааааааааа
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.