Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 11:16 7 331 16

Фалира голяма верига супермаркети

  • sears-
  • супермаркет-
  • фалит

Sears отива в историята

Фалира голяма верига супермаркети - 1
Снимка: Shutterstock

Sears Holdings – водеща верига от супермаркети, е наела консултантската фирма M-III Partners, за да я подготви за обявяване в несъстоятелност. Декларацията за фалит трябва да бъде издадена преди 15 октомври, когато е крайният срок за погасяване на дълг от 134 млн. USD.

За третото тримесечие Sears отчете увеличение на нетната загуба и продължи да закрива магазините си. За второто тримесечие на текущата година нетната загуба възлиза на 508 млн. USD, което прави 4.68 USD на акция. За същия период на 2017-а загубата е била 250 млн. USD, или 2.33 USD на акция.

Sears Holdings е създадена през далечната 1892 г. Очаква се това да е един от най-големите пенсионни фалити, който ще засегне 100 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    17 12 Отговор
    Политиката на Тръмп почва да дава неочаквани резултати вече ... Чакаме една рецесия вече

    Коментиран от #4

  • 2 Да живее свободна Палестина

    14 9 Отговор
    Хайде да повлече крак и да закриват еврейската кочина.
  • 3 Дъдлю

    18 6 Отговор
    Сега ще направат една нова криза.
    Бедните ще станат още по бедни а богатите още по богати.
    После си отпечатват едни нови 100-200 милиарда долара и са готови.
    Лошото е че пак ние ще го отнесем
  • 4 Да да

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дам":

    Фирмата не е на минус от вчера. По-вероятната причина е политиката на Ебама! В САЩ никой не прави драми когато някой фалира. Имат си процедура и тя работи! Лек проблем ще са 100 000 безработни, но съм сигурен че до месец повечето ще са на нова работа.

    Коментиран от #5

  • 5 САМО ЧЕ ИМАМ ПОЗНАТИ НА КОИТО

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    ШЕФВЕТЕ ИМ СЕ ПОРАЗБОЛЯХА И УМРЯХА СЛЕД ЛЕЙМЪН БРАДЪРС. СИЧКИТЕ ИМ ПЕНСИОННИ АКЦИИ ИЗГЪРМЯХА А В ПОСЛЕДСТВИЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИХА ЧАСТИЧНО НО КЕЛ ФАЙДА ХОРТА БАХА М ГРОБОВЕТЕ....
  • 6 Ъп то ъп

    3 3 Отговор
    Баш ме брига
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Голям Слон

    4 1 Отговор
    Sears е верига, като нашето Метро. Не беше лоша между другото. Както написаха вече, в щатите никой особено не драматизира такива фалити. Действително там законите работят. Дали фалитът е заради политиката на Тръмп едва ли еднозначно някой може да каже. За удобство със сигурнст ще го направи. Защото е трудно да се признае, че политически ходове се правят сега, а резултатите от тях идват след 2-3 години. Но голямата криза идва...... Ще гърмят балони.
  • 9 Това е

    7 1 Отговор
    Няма как да бъде друго. Търговията по интернет прави излишни много магазини. Това е.

    Коментиран от #10

  • 10 Голям Слон

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Това е":

    Търговията по интернет е интересна, когато правата са ти защитени. За щатите със сигурност мога да го твърдя. Тук купуваш него от ЕМАГ и след това можеш да го върнеш, защото си се съгласил с някакви общи условия, които са ги чели само онези, които са ги написали :-) Говоря да върнеш нещо, което самите ЕМАГ са объркали и/или са те подвели нарочно или неумишлено. Да не говорим, че електронната търговия в България рядко предлага цени много по-атрактивни от магазинните. Като си платиш куриера, наложените платежи и... и всъщност какво съм се заобяснявал?!

    Коментиран от #11

  • 11 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Голям Слон":

    Да се чете "НЕ МОЖЕШ ДА ГО ВЪРНЕШ".
  • 12 Лошо бате промяната

    3 0 Отговор
    Сиърс беше институция за милиони американски семейства в продължение на повече от половин век, но големите универсални магазини се изместват от онлайн доставки и търговия. Моловете се затварят. Повечето от работниците в Сиърс бяха профсъюзни и печелихи добри надници, имаха здравна застраховка, болнични, отпуски.
    Това не е положително, тъй като онлайн търговията: 1) прави милиардери като Уолтън Брадърс и Безос, който са вредни за света; 2) предизвиква повече замърсяване от постоянното изпращане на стоки насам-натам и 3) вреди на средната класа, която е основата на всяко стабилно общество - американско, съветско, без значение.
  • 13 Пламен

    0 1 Отговор
    В кои градове имат магазини тези? София? И 100хил. души персонал. Тя армията е 30, пък тия 100? Сигурно по цял свят са толкова...
  • 14 kjl

    3 0 Отговор
    Чувам от приятели, че и Уолмарт са във фалит. Явно нещо се надига в краварника. И двете вериги са, бяха реални. Обслужваха половин америка. Създаваха реални работни места. А балонните фирми с абсурдни стойности на измисленият борсов пазар вървят нагоре!! Менте пазар, менте компании, фалшив възход на показателите. Истинският живот е в такива компании като Сиърс и Уолмарт. Те са реалният показател.

    Коментиран от #15

  • 15 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "kjl":

    Ами не може някакъв черен да стои на врата и да казва: Welcome to Walmart! и за това да му се плаща. Никой нищо не пише за Costco?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.