1 225 2

Община Пловдив си иска летището

Най-добрият стопанин

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Антония Стефанова

„Препотвърдихме с писмо до Министерството на транспорта, че искаме да вземе Летище Пловдив. Но не съм се виждал с новия министър. Ще изчакаме той да влезе в работата”, каза кметът Иван Тотев по повод казуса с пловдивския аеропорт. Той допълни, че след приключване на процедурата има срокове за обжалване и от градската администрация ще ги изчакат. „Категорично искаме летището. Смятаме, че ние ще бъдем най-добрия му стопанин”, каза кметът.

На своето заседание правителството взе решение да прекрати процедурата по концесията на Летище „Пловдив”, припомня trafficnews.bg. В решението е записано, че ще бъде направен нов конкурс, който да отговаря на новия Закон за концесиите, както и европейските директиви.

В същото време обединението между ПИМК и ТИЗ, които бяха класирани на второ място заяви, че ще си търсят правата с всички възможни законови възможности.Още по темата

 • Китай налива милиони в Пловдив

  Китай налива милиони в Пловдив

  Инвестиция на стойност 10 млн. EUR реализира ĸитaйcĸият пpoизвoдитeл нa eлeĸтpoмoбили Сеnntrо Аutоmоtіvе Соrроrаtіоn и бaзиpaнaтa в Люĸceмбypг ЅЕVІС ...
  20.09.2018
  2 936
  13

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Въпрос
  Отговор
  1 00:56  14.10.18
  Да намираме ли отговора на въпроса "кой отстрани китайците?" ..
 • 1944
  Отговор
  2 09:14  14.10.18
  ще го кръстят гранд хотел с летище "империал", шест звезди. апропо, летището не е на територията на община пловдив, така че гербавия крадец малко да се спре. ама крадлив комунист спира ли?

Напиши коментар:


Публикувай