19 Октомври, 2018 12:03 2 190 2

Бизнес с вкус на шоколад

  • иец-
  • изложение-
  • храна

С изтънчен вкус към най-доброто отваряме менюто на 7-10 ноември

Бизнес с вкус на шоколад - 1

В залите на Интер Експо Център, от 7 до 10 ноември, ще откриете предложения за най-добрия избор на хранителни продукти в секторите на месо, мляко, хляб, вино и сладкарство, за да подобрите своето портфолио и да направите дръзка промяна в менюто.

Потапяне в река от шоколад или незабравимо пътешествие в „шоколадовата фабрика“ е мечта на всеки почитател на шоколада. В света на кулинарията десертът е онова вдъхновение, което придава финалния щрих на цялата вечеря, така както добрият резултат е мечтан завършек на всеки бизнес проект.

Всички ценят десертите с фин вкус; а тук от тях ще има в изобилие.

„Шоколадовата бомба”и „Красавица кафе“

„Шоколадовата бомба“ е една оригинална идея, която провокира сетивата на любителите на шоколада. Нежна основа с ароматна заливка и хрупкав завършек, която задоволява и най-капризните небца. Създадена от натурален шоколад и пресни яйца, краве масло и сметана, хрупкав фъстъчен крокант и...отново шоколад, разбира се.

Красавица Кафе е десерт, който може да се сервира както като нежен сметанов крем, така и като свеж сладолед, с хрупкава обвивка. Звучи интересно, нали!?!Сметановият крем е забъркан с много целувки и еспресо, след това шоково се замразява, благодарение на което запазва нежната си структура, точно както при италианското Gelato. И като добавка - втори сметанов крем, с още по-наситен вкус облива сладоледа, а най-отгоре го покриваме с хрупкави пресни бадеми -КЛАСА.

Чийзкейк с крем авокадо и лайм е супер десерт. Хрупкавата маслена бисквитка с орехи и какао е най-надеждната основа за чийзкремът със сметана и маскарпоне.

Това са не просто вкусни авторски десерти на българо-френската шоколадова работилница „Кроасан и шоколад“ с комплимент към професионалистите в ХоРеКа бранша, това са изключителни попадения, които ще харесат на всеки клиент.

Царъ Шоколадъ

Добрият шоколад не е свързан само с историята на Швейцария и Белгия, в България също има шоколатиери с европейско признание. А историята на българския Царъ Шоколадъ е много стара. По време на войната между Руската и Османската империя през 1977 г., довела до Освобождението на България, първият, превзет от руската армия български град е Свищов. Руският император Цар Александър Втори и главнокомандващият армията - Княз Николай Николаевич, разполагат Главната си квартира край града и оттам ръководят сраженията. Ежедневието освен военни действия включва и традиционните царски пиршества, а в менюто на аристократите задължително присъства шампанско и шоколад. Известните с предприемчивостта си свищовски търговци бързо отговарят на търсенето и започват да произвеждат шоколад. А заради постоянните нужди на императорската свита го отливат в големи еднометрови форми. Така започва традицията на 1 METER CHOCOLATE.

Малки шоколадови фабрики с идентичност

Малките шоколадови фабрики впечатляват със стил, финес и идентичност. Младото семейство Илчеви със своята марка Casa Kakau получи само преди седмица приз за един от най-добрите шоколади в Европа за Casa Kakau Dark & Orange (натурален черен шоколад с портокал). Така се наредиха до едни от най-големите имена в производството на шоколад от какаови зърна в Централна и Източна Европа. Вдъхновени от непоносимостта на своя син към млечните продукти и растителните мазнини те създават 100% веган шоколад със 70% съдържание на какаови зърна, които доставят специално от Еквадор, като не добавят други съставки.

Разнообразието от вкусове на най-големите изложения в хранително-вкусовия и ХоRеKа сектора ще предизвика желанието Ви за експерименти, които може да си позволите. Независимо дали за хотел ресторант или кафене, ако държите на изтънчения вкус, поръчайте шест степенното меню - МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК, СИХРЕ.

Форумът среща над 500 компании производители и търговци на успешни и уникални продукти от България и региона. 162 са новите фирми, а 89 чуждестранните участници от Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Унгария, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия, ЮАР. Традиционно силното участие на Италия и тази година продължава да се разширява с 40 фирми. Силно ще бъде присъствието и на унгарски компании от ХВП сектора. Традиционно от няколко години присъстват производители и вносители на вина от Южна Африка. Всичко ново за събитията ще откриете в food-exhibitions.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    1 0 Отговор
    Демек-ще ни представят новите отрови които ще ядем...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.