Last news in Fakti

21 Октомври, 2018 11:34 2 947 0

Над 10 млн. лв. е генерираният бизнес от препоръки между членовете на BNI България

  • bni-
  • бизнес-
  • връзки

Специален гост на събитието беше Валери Мектупчиян - основател, изпълнителен директор и съсобственик на „Спиди” АД

Над 10 млн. лв. е генерираният бизнес от препоръки между членовете на BNI България - 1

С нетуъркинг коктейл и много положителна енергия членовете на BNI България отпразнуваха повече от 10 млн. лева генериран бизнес от препоръки помежду си. На събитието в хотел „Маринела“ присъстваха членове от всички дружества на организацията в България, а специален гост беше Валери Мектупчиян - основател, изпълнителен директор и съсобственик на Спиди АД.

Националните директори на BNI България Пламен Вълчев и Светлана Проданова посочиха впечатляващи цифри за изминалите три години – организацията открива своето първо дружество в страната ни през 2015 г. До днес са проведени 413 седмични срещи на дружествата. Те са били посетени от почти 4000 бизнес собственици. А между членовете са разменени 6676 препоръки. Точната цифра на генерирания бизнес до провеждането на събитието е 11 180 000.

Мисията на BNI е да помага на членовете си да развиват значими и дългосрочни отношения с утвърдени професионалисти и хора от бизнеса. Това е доказан метод, натрупан с 33-годишен опит на всички континенти, който дава знанията и уменията на собствениците и управители на бизнеси да развиват и работят с мрежата си от контакти, как да изграждат отношения с тях и да ги обучават да им носят препоръки. Членовете споделят философията GiversGain / Дай, за да получиш. Това означава да вярваш, че бизнесът може да се изгражда като земеделие, а не като лов, т.е. в изграждането на отношения на доверие и подкрепа.

„Живеем във време, пълно с много възможности. Преди 30 години не беше така. Сега младите хора имат шанс. Дори и да не знаят и да не разбират нещо, светът днес им позволява да се научат – сподели Валери Мектупчиян. - Според мен не трябва да правим планова за 5, 10 или 25 години. Трябва да се научим да гледаме по-напред. Важно е да запазим енергията си да привличаме качествени хора. Хора, които на първо място са любопитни, имат първите седем години и да искат да се развиват… Всичко в този живот се постига постепенно и с много работа. Аз работя с много хора на различна възраст. Има много млади хора. За мен те са интересни, защото са любопитни, имат мнение, защитават позицията си. А това зарежда. Мисля, че хората на моята възраст има много какво да научат от младите хора. Колкото повече напредваме във възрастта, толкова повече е необходимо да сме благодарни, че можем да сме с млади хора, защото от тях идва енергията.“

Партньор на събитието бе Винарна „Братя Тодорови“, чийто собственик е член на организацията. Със специални сертификати бяха отличени тринадесет от членовете, които са дали най-много бизнес на своите партньори.

BNI – BusinessNetworking International e международна организация, която помага на своите членове да развиват бизнеса си чрез структурирана, позитивна и професионална програма за маркетинг чрез бизнес препоръки от уста на уста. Организацията има 8665 дружества по целия свят, в които членуват 242 000 предприемачи и професионалисти от различни бизнес области. Днес в BNI България членуват над 240 професионалисти. Функционират 7 дружества (пет в София и по едно във Варна и Русе), а 3 нови са в процес на създаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА