27 Октомври, 2018 09:47 2 511 3

Технологичен скок за хранителната индустрия

  • иец-
  • изложение-
  • храна

Най-добрите опаковъчни решения за хранително-вкусовия сектор на едно място в Интер Експо Център

Технологичен скок за хранителната индустрия - 1

Високи технологии за преработка и пакетиране, нови машини и иновативни решения са основен акцент в тазгодишното издание на най-големите международни изложения в хранително-вкусовия и ХоРеКа сектора в България- МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ. Залите на Интер Експо Център в София от 7 до 10 ноември са проекция на работещия бизнес от България и Европа, който не само се конкурира, но и партнира, за да предложи най-добрите продукти на крайния клиент.

Изключителен е стремежът на фирмите да предложат работещи технологични решения, което доказва, че българската хранителна индустрия продължава да се усъвършенства. Над 500 български и чуждестранни компании от Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия представят успешните световни практики. Сериозно се увеличава делът на фирмите, предлагащи машини и технологии за ХВП бранша. Най-много нови технологии тази година ще бъдат представени на изложение МЕСОМАНИЯ. Доказателство за устойчивото развитието на бранша е и фактът, че тази година изложението навършва 25 години.

Да подобрим ДНК на пакетирането

Бизнесът отговаря на нуждите от опаковане на все по-големи партиди и видове полуфабрикати - антипаста, готови салати и хранителни продукти, различни видове свежо нарязани плодове и зеленчуци. Немски технологии налагат световните стандарти. Опаковъчният процес е по-прецизен и може да се ползва и при по-деликатни продукти. Затова е възможно да се опаковат надеждно ронливи продукти, готови храни, също и продукти с горещ пълнеж. Методът на опаковане е по-енергоефективен. За първи път на Месомания 2018 ще видимопаковане с дълбоко изтегляне. Високопроизводителният термоформъре ценово изгодна и автоматизирана алтернатива на машините за опаковане в термосвиваеми пликове.

„Флоупак“ машина на италианската компания PFM Packaging Machinery опакова хранителни и нехранителни продукти, включително фармацевтични, козметични продукти и др. Тя се отличава със стабилна, лесна за почистване конструкция от въглеродна стомана, компактен дизайн, интуитивен софтуер. Максималната скорост достига до 140 продукта в минута.

Опаковка с дизайн, точно за твоя бизнес

Богат избор на етикетиращи продукти ще допълни богатото портфолио на изложенията. Сред интересните предложения ще бъдат мастиленоструйни индустриални принтери, производство на Koenig and Bauer Coding Германия(доскоро KBA-Metronic) и етикетиращи машини, производство на ARCA, Италия.

Разнообразие от “print & apply”системи първоначално печатат променливата информация върху етикета, който след това поставят върху продукта „в движение“. Тези системи намират широко приложение в млекопреработвателната промишленост, винарската индустрия, хлебните и сладкарски производства.

Сега може лесно да отпечатате висококачествени, персонализирани цветни етикети, билети и тагове, както и когато имате нужда от тях. Мастиленоструйните принтери на световната марка Epson елиминират традиционните проблеми на термичното надпечатване. Без повече забавяне, смущения, загуби или неудобства. Няма повече надпечатани списъци с етикети, прекъсвания на производството, загубени поръчки или закъснели пратки. Принтерите за етикети ColorWorks имат властта да революционизират изцяло начина на отпечатване на цветни етикети при поискване, като позволяват пълен контрол на производствения процес.

Освен това професионалната публика ще има възможността детайлно да разгледа различни баркод принтери в съчетание със самозалепващи се и несамозалепващи се етикети на ролки. Богатото разнообразие от услуги гарантират едно комплексно обслужване, което позволява на фирмите от хранителната индустрия да затворят цикъла, като получат всичко на едно място.

Впечатляваща опаковка с уникален дизайн прави бизнес начинанието по-успешно и продуктът по-разпознаваем. Бизнесът ще научи повече за иновативен подход към създаването на стоящи пликове (stand-up pouches)в ограничени тиражи и с гъвкаво комбиниране на няколко вида персонализирани опаковки в една и съща поръчка.

Всички технологични решения, които гарантират устойчиво развитие и технологичен скок на хранителната индустрия, ще видите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    9 1 Отговор
    Откакто взеха да ни хранят със западните боклуци в България хранително - вкусова промишленост няма. Разрушиха ни заводите които произвеждаха качествени и ценени в цял свят млека, сирена и други натурални продукти и направиха с еврогейските субсидий мандри, които ни тровят с вносни палмови масла и химикали, не само вредни, но и опасни за здравето. Резултата е наличен : болна нация и висока смъртност. Подарък от Америка за България.
  • 2 потребител

    2 0 Отговор
    Котка в чувал не купувам.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.