1 786 2

Италия санкционира WizzAir и Ryanair

Безплатен ръчен багаж

Италия санкционира WizzAir и Ryanair
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Италия е забранила на нискотарифните авиопревозвачи WizzAir и Ryanair да таксуват на своите пътници ръчния багаж. Рестрикцията се налага от италианския орган за защита на конкуренцията и влиза в сила от днес – 1 ноември.

Новите правила на двете компании, въведени на 1 ноември, дават право на пътниците безплатно да превозват само малка чанта, която да могат свободно да поставят под седалката. За качването на по-голям ръчен багаж те трябва да заплатят допълнително.

Италианският регулатор е преценил, че въпросната такса трябва да бъде включена в стандартната тарифа, тъй като ако сумата бъде взета след покупката на билета, то това се тълкува като „фалшиво представяне на действителната цена на билета”. Това възпрепятства клиентите да направят съпоставка на цената с други авиокомпании.

Наложената мярка принуждава двете авиокомпании да преустановят вземането на такса за превоз на малки куфари по линиите си от и до италианските градове и да предоставят на пътниците безплатно място за тях. До 5 ноември въпросните авиопревозвачи трябва да уведомят италианския регулатор какви мерки са взели за отстраняване на нарушението.

Италия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 17:09  01.11.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • нискотарифки
    Отговор
    2 17:20  01.11.18
    Браво! И останалите дъжави да вземат пример ! Все едно да идете за кола и да ви я дадат само с резервна гума без основните 4 колела, а за тях да плащате !

Напиши коментар:


Публикувай