868 2

Делото "Олимпик" продължава в Кипър

Двама кредитори са против процедурата за фалит

Мария Атанасова

Застрахователната компания „Олимпик” отново е в Окръжния съд в Никозия - днес е четвъртото заседание по иска за нейната несъстоятелност.

„Олимпик” още не е обявенa в ликвидация и няма назначен от съда постоянен ликвидатор, тъй като в хода на съдебното дело, което започна на 12 септември, двама кредитори на дружеството обявиха възражения срещу продължаването на процедурата за фалит, съобщи БНР.

Това са сравнително малката транспортна компания от Лимасол „Експрес-гараж“ ООД, която претендира за около 40 000 евро, и възразяващият като частно лице Никос Димитриу, чийто иск е на стойност от 390 000 евро за покриване на автомобилни щети след пожар. И двете възражения обаче се оказаха проблемни. Адвокатската кантора на транспортната фирма се отказа да представлява клиента си и той трябва да намери нов защитник до заседанието днес. Второто оспорване пък бе обявено на предишното съдебно заседание на 26 октомври, след изтичането на срока за подаване на възражения, и днес ще стане ясно решението по молбата на кредитора за влизане в започналата вече съдебна процедура.

Независимо кога ще бъде произнесено съдебното решение за обявяване на компанията в ликвидация, то влиза в сила със задна дата, от 10 август, когато бе подаден искът от кипърската Служба за контрол на застрахователните компании.

Едва след като то бъде обнародвано в Официалния вестник на Кипър, започва да тече първият срок по ликвидационната процедура - 35-дневният срок за подаване на исковете от засегнатите клиенти.

Кипър

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иванчо l-ви
  Отговор
  1 08:38  02.11.18
  Логото на снимката не ви ли прилича на логото на бензиностанций Марешки
 • анонимен
  Отговор
  2 08:41  02.11.18
  мрънкането е вид неуважение към компетентните органи изпълняващи своите служебни задължения съгласно професионалната си квалификация :)

Напиши коментар:


Публикувай