1 899 11

„Инерком“: Елена Йончева манипулира

От компанията заявиха, че не са политически обвързани и не се ползвали с политически протекции

„Инерком“: Елена Йончева манипулира
Венцислав Михайлов

Предлаганата смяна на част от членовете на надзорните съвети на публичните компании „ЧЕЗ Електро България“ и „ЧЕЗ Разпределение България“ е под условие сделката да получи необходимите разрешения, които са предпоставки за нейното финализиране. Това се казва в изявление до медиите от "Инерком България".

Компанията на Гинка Върбакова не получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да придобие активите на ЧЕЗ в България, но преди дни стана ясно, че са предвидени общи събрания на двете дъщерни дружества на енергийната компания и в дневния ред е предвидено представители на "Инерком" да влязат в Надзорния съвет.

Сделката между ЧЕЗ и „Инерком“ следва законовите изисквания и е в съответствие с общоприетите европейски практики за подобни сделки, допълват от компанията на Върбакова.

Компетентни да се произнасят по сделката са само определените по закон български институции, като направят това в интерес на всички заинтересовани страни, и най-вече на българските граждани, допълват от там по повод изказвания на депутатът от БСП Елена Йончева.

"Инерком България" не е политически обвързана и не се ползва с политически протекции, казват още от компанията.

ИЗЯВЛЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ИНЕРКОМ БЪЛГАРИЯ ЕАД

Във връзка с публично изказване на г-жа Елена Йончева, депутат и говорител от БСП, по повод избор на представители на Инерком в надзорните органи на Групата ЧЕЗ в България изразяваме категорично несъгласие с подхода търговски дружества и бизнес организации да бъдат въвличани като инструмент за водене на политически кампании.

Инерком България не е политически обвързана и не се ползва с политически протекции.

Твърдението на г-жа Йончева не отговаря на истината и е извадено от контекста.

Предлаганата смяна на част от членовете на надзорните съвети на публичните компании ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Разпределение България е под условие сделката да получи необходимите разрешения, които са предпоставки за нейното финализиране.

Сделката между ЧЕЗ а.с. и Инерком следва законовите изисквания и е в съответствие с общоприетите европейски практики за подобни сделки.

Инерком е група от компании, които отдавна работят на българския пазар, спазват законите, уважават българските и европейските институции и възразява имената на предложените от нас членове в надзорни органи да бъдат използвани недобросъвестно за постигане на каквито и да е било политически или други цели.

Поднасянето на информацията е манипулативно и цели да направи внушения, да нагнети напрежение и да създаде чувство за несигурност.

Към настоящия момент държавата не притежава акции от капитала на дружествата от групата на ЧЕЗ в България и няма законови основания да предлага членове на надзорните органи.

В правото проява на съмнения и възражения срещу сделка е въпрос на интереси. Общественият интерес по отношение на сделката между Инерком и ЧЕЗ е защитен от законите и държавните институции, които ги прилагат.

Компетентни да се произнасят по сделката са само определените по закон български институции, като направят това в интерес на всички заинтересовани страни, и най-вече на българските граждани.

Инвеститорите трябва да бъдат уважавани, защото те са основата на българската икономика и осигуряват благосъстоянието на гражданите. За стабилно икономическо развитие се изисква предвидима и спокойна среда, в която върховенство има Закона.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Запознат
  Отговор
  1 16:17  07.11.18
  Не са политически обвързани само си пие кафето с Теменужка Петкова - Гнома!
 • 2 16:28  07.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Факт
  Отговор
  3 16:55  07.11.18
  Мошеници и мутри демократичните приватизатори никому незнаината гинка купува чез бг ама и сте нагли
 • ДАААА
  Отговор
  4 16:55  07.11.18
  ПРОСТАЩИНАТА НА КОМУНИСТИТЕ Е НЕПОВТОРИМА !

 • Последния Май
  Отговор
  5 17:39  07.11.18
  Земята на Ботев и Левски отново е робска земя, Балканът хайдушките песни отново размирно запя... Министри продават народа, палачи бесилки коват; да вдигнем народа в тревога, избитите жертви зоват. Кой люби народа поробен и пази завета велик, завета на Левски бунтовен, при нас нека дойде войник!
 • О възмутени
  Отговор
  6 18:19  07.11.18

  До коментар #2 от "възмутен":

  Курни обиди една жена и оная си го върна задавайки и подбно отровен въпрос.Обаче по-страшно е,че президента чете сякаш Ниновите речи.Сякаш слушам Курни бе.

  Коментиран от #7

 • Кгб
  Отговор
  7 18:24  07.11.18

  До коментар #6 от "О възмутени":

  НИЕ не пишем речи.Нито за другарката,нито за льотчика.Опсс другаря.Опсс независимия президент.
 • Мангала
  Отговор
  8 18:49  07.11.18
  Гинке, поне си обръсни космаците около шундата.
 • гощо
  Отговор
  9 08:02  09.11.18
  От 10-тина години насам всякакви мутри,кифли и простовато хора навлязоха в кражбата на големите мангизи.Ето тази е жив пример.За детето чудо няма да говорим,той е млад Успял човей АААхахахахахаххахахахааха....
 • коРа
  Отговор
  10 14:07  09.11.18
  Таз Гинка, много ме кефи,много красива жена е, с удоволствие ще я изплющя.Леле надървих го по нея....
 • Byg
  Отговор
  11 08:50  10.11.18
  Кухата елена от комуната е за затвора и скоро може и това да се случи , сега след като и падна имунитета по делото с КТБ за пране на пари , строителната камара и поиска оставката заради лъжите които бръщолеви по неин адрес като сложим и лъжите по сделката с чез , време е да я цапнат през лъжливата мусура.

Напиши коментар:


Публикувай