Last news in Fakti

11 Ноември, 2018 20:48 6 275 29

Германска компания разкрива 700 работни места в Русе

  • bader-
  • русе-
  • компания

BADER са един от най-старите и авторитетни производители на автомобилен интериор

Германска компания разкрива 700 работни места в Русе - 1

Германска компания ще разкрие 700 нови работни места в района на Русе. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с ръководството на компанията „BADER GmbH & Co. KG“, която се проведе в Службата ни по търговско-икономически въпроси в Берлин.

Те са в топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор, а клиенти са им водещи автомобилни производители като BMW, Mercedes, Audi и др. Компанията планира да обособи фабрика у нас за луксозно покритие на автомобилни седалки и щамповане на елементи, като целта им е да стартират производство през втората половина на 2019 г. При пълна заетост предприятието ще осигури между 700 и 800 работни места в региона.

„Можете да разчитате на пълна административна подкрепа, ако изберете нашата страна, както и да се възползвате от редица на насърчителни мерки за стратегически инвеститор“, каза зам.-министър Александър Манолев. Той акцентира, че автомобилостроенето е сред най-бързо развиващите се сектори на българската икономика. „В него работят над 50 хил. души, като съществува сериозен потенциал за разширяване на мощностите и разкриване на нови работни места“, допълни икономическият заместник-министър.

По думите му, сред високотехнологичните производства, това е браншът, който привлича най-много чуждестранни инвестиции. В последните години се забелязва тенденция за разширяване на съществуващи и установяване на нови производства в сектора, които произвеждат за водещи автомобилни марки. Успешни проекти са реализирани от инвеститори от Германия, Франция, Белгия, Япония, Великобритания и много други, стана ясно по време на срещата.

Зам.-министър Манолев се ангажира да им съдейства с цялата нужна административна подкрепа и отправи покана следващата среща с мениджмънта на компанията да се състои в България.

„BADER“ са един от най-старите и авторитетни производители на автомобилен интериор в света. Те имат повече от 11 300 служители и производства на пет континента.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 троловете мълчат

    11 32 Отговор
    никой не казва защо немците идват в България. Троловете мълчат като ла.на. Май сега ББ не го споменавате, сигурно защото политиката на страната не е добра и затова идват в БГ?

    Коментиран от #3, #5, #23, #27

  • 2 Кълвач

    38 12 Отговор
    Идват, защото са мошеници, но не са наясно къде са попаднали! След една година ще си бият шута и дим да ги няма!
    Почтените хора не правят бизнес в БГ !

    Коментиран от #4

  • 3 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    55 5 Отговор

    До коментар #1 от "троловете мълчат":

    Как защо? Ами къде другаде в ЕС ще наемат персонал срещу 600/700 лв!

    Коментиран от #7

  • 4 Биби

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Кълвач":

    Последно - мошеници ли са, или почтенни хора, че и ти нещо се оплете - немците ли повече да оплюеш, или нас...?
  • 5 999

    33 1 Отговор

    До коментар #1 от "троловете мълчат":

    По- голяма тъпотия можа ли да измислиш? Мислиш че това е вързано с политиката на ББ? - То няма такава политика бе! От 2,5 милиарда евро преки чуждестранни инвестиции когато дойде ББ на власт са паднали до 250 милиона евро на година... - Що сте толкоз прости от ГЕРБ бе, че не си научавате домашното предварително? Що не помислиш когато говориш нещо да ли няма някой да обори мисълта ти с факти?

    Коментиран от #26

  • 6 никси

    13 1 Отговор
    а защо ще правят седалки неможели цял завод за автомобили изащо само в русе в другите градове неможе ли или някои министьр е от русе ие от герб или някоидепутат или областния управител неможе ли навсякаде както едно време киораво и киопаво работеше

    Коментиран от #12, #16

  • 7 Ттт

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Б.МЕТОДИЕВ. Б.":

    Ха, то от там се започва, ако бачкат ще има и повече!
  • 8 Ттт

    3 13 Отговор
    Пореднита инвестиции благодарение на Курнелия. Нинова!
    Това щеше да анонса на статията, аКо Курнелия беше премиер!- Дано не късмет!
  • 9 Кикимора

    10 4 Отговор
    Пак в Русе!!! Още го обгазявайте! Няма ли други градове в Северна България?! А за заплатите е ясно!!!
  • 10 затва

    24 0 Отговор
    идват да дават 550 лева заплата
    затова идват
    да им работят неграмотни български бразилци от махалата
    щото гостите им камилари там не работят
  • 11 Чакай малко!

    7 2 Отговор
    Абе те хората още не са решили, ние ги оплюхме! Уникално племе сме, няма що!!!
    Заглавие: "Германска компания разкрива 700 работни места в Русе". Цитат:"Можете да разчитате на пълна административна подкрепа, ако изберете нашата страна..."
    А журналята с такива заглавия за нещата - "интелигенцията на племето".. жалка картинка! ...
  • 12 Пешо

    28 2 Отговор

    До коментар #6 от "никси":

    Не бързай да завиждаш на русенци, те и френски инвеститор имат, който ги трови ежедневно. Тук идват само мръсни и опасни производства, които и в Африка вече не ги искат.
  • 13 стоян георгиев

    8 7 Отговор
    и що ривете бе другари?да не ви кара някои насила да бачкате в този немски завод?колкото повече заводи се отварят толкова по-високи ще стават заплатите,щото труда и тои е стока,колкото по-малко са работниците толкова по-съпо струват!!!!тва обаче няма как да ви се обясни на вас и затова 100 евро пенсии и да си мълчите и да чакате партизаните.
  • 14 гост

    14 1 Отговор
    Вижте Язаки и преценете дали това ще е немско колкото Язаки е японско. На 550лв заплата и феноменално увеличение от 30лв за 3г., браво, несравнимо постижение. Работил съм в Германия, в заводи и там под 2000евро бруто не дават, у нас минават с 350евро бруто и е нормално при висока част на човешки труд, нискоквалифициран, да избират нашата страна. Вижте в Румъния ходят да правят коли, двигатели, трансмисии и развойна дейност, а у нас лепят фарове, кабели и седалки. Повече обяснение от това няма нужда.
  • 15 ЕЕЕЕЕХ

    5 4 Отговор
    ДРУГО НЕЩО СИ Е БСП НАЧЕЛО С КУРНИ ДА УПРАВЛЯВА И ДА ПОТЕКАТ ЕДНИ ПАРИ ОТ ЖЪЛТИ РУСКИ КОПЕЙКИ , И ГЛЕДАЙ ТОГАВА НАШИТЕ ПРОДАЖНИЦИ КАК ПОДСКАЧАТ И СЕ РАДВАТ , КАТО ШАБЕЦИ НА БАНАН !
  • 16 ванката

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "никси":

    много бързо ще ти помогна да си отговориш на въпроса дали има министри от герб в русе помисли сега колко магистрали има построени по времето на тази щайка престъпници колко евро пари са усвоени в този регион и колко пъти си гледал по новините за русе нещо ново да са направили от партията единственото което направиха за града е да докажат за пореден път че са мафия със ибииството на вероника блажени са вярващите в друсаното мангалче много е удобен за прикриване на истината но това за мнозина от вас ще си остане тайна никой няма да разбере че момичето е застреляно по поръчка заради разкрития за големи кражби с парите за хитрино ...!!! също както и шефа на булмаркет го самоубиха не се шегувам или си измислям това е реалния ни живот но както казах много малко от вас ще го разберат

    Коментиран от #17

  • 17 ХА ХА ХА

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "ванката":

    А Йончева що още е жива ? Спри да гледаш филми, не ти се отразяват добре !
  • 18 Гост

    10 0 Отговор
    Не се тревожете , предполагам че с доста усилия ще успеят да съберат към 70 човека от селата. В Русе вече няма хора , всички бягат по Европа .
  • 19 Townboy

    6 2 Отговор
    Ако не отидете да работите в Германия, Германия ще дойде при вас!
  • 20 ормв

    5 1 Отговор
    да не ни обгазяват и те като монтюпе.
  • 21 zaetost

    9 1 Отговор
    Безработицата в Русе 2.1%, истината е, че няма кой да работи вече.Ако искат някой да им работи да почват над 1000лв. нето иначе скоро ще трябва да удрят кепенците.Е те германците са работни хора, може и Ханс да запретне ръкавите.
  • 22 анонимен

    0 1 Отговор
    Хората биха имали възможност да сключат застрахователна полица отговорност към жена :)
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Невярващ

    6 0 Отговор
    Пластмаси , смоли , бои , химикали ! От това се прави автомобилния интериор ! На печелившите русенци , честито !
  • 25 Метгонтан

    6 0 Отговор
    Немците бавно но сигурно овладяват всички държави и повечето им сектори. Нашите ръмпели се радват че имало немски и от други държави инвестиции , и всички медии гърмят , все едно е някакъв голям успех и трябва да се радват хората , а какво е всъщност ? Хората ще работят в Бг , по немски стандарти и ще правят продукт за който ще струва на немците почти нищо и ще го продават все едно е правен в Германия , а нашите бг балъци ще си получават 400лв , все едно бачкат при бай Ахмед в гаража . И от всичко това не се развива нашата икономика , а се развива немската икономика , ние сме робите дето работим

    Коментиран от #29

  • 26 недорасляци

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "999":

    С това изказване доказваш, че си трол. Числата дето цитираш са пълна измислица - къде я съчини, в тоалетната ли, докато целуваше лика на Курнелчето? Като има инвестиции, що ги има? Като няма, пак защо ги няма? Вие идиоти ли сте или комунисти?
  • 27 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "троловете мълчат":

    Ето за това идват https://fakti.bg/bulgaria/201830-globiha-kompania-za-zamarsavane-v-ruse Както и за това https://fakti.bg/biznes/239291-300-000-leva-globa-na-montupe-eood-za-mrasen-vazduh А също и за това https://fakti.bg/bulgaria/342312-v-ruse-izlazoha-na-protest-sreshtu-mrasnia-vazduh Да не забравим и тази причина https://fakti.bg/bulgaria/159724-zamarsavane-na-vazduha-v-ruse Русенци всяка вечер се намирисват на "чист въздух".
  • 28 Истината

    0 0 Отговор
    Шивашка фирма!
  • 29 Бай Ахмед

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Метгонтан":

    Даже и аз давам повече пари😁