Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 18:46 1 770 8

Тройно повече капитал е изтекъл от Русия

  • капитали-
  • движение-
  • русия

Стойността е 42.2 млрд. USD за 10 месеца

Тройно повече капитал е изтекъл от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

За първите десет месеца на текущата година от Русия са изтекли капитали в размер на 42.2 млрд. USD. Общата сума е три пъти повече в сравнение със същия период на 2017 г., сочат данните на централния трезор на Москва. Само през октомври изнесени от страната 10 млрд. USD.

Геополитическите рискове са основата причина за плашещата тенденция. „Наблюдаваме сериозно оттичане от руския дългов пазар, преди всичко от този на държавните облигации“, казва главният икономист на BCS Global Markets Владимир Тихомиров.

За отлив се смята и това, че част от руснаците съхраняват своите печалби във валута в банковите си сметки, а оставянето на валутата в тези сметки технически означава оттичане на капитали.

Що се отнася до рязкото увеличение на изтичането на капитали през октомври, то може да се държи на това, че ВТБ е отпуснала тайно на катарски фонд 8 млрд. USD за приватизирането на „Роснефт“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    11 10 Отговор
    Елементарно е, руснаците инвестират навън в Сърбия и други европейски страни.
  • 2 а стига бе

    8 11 Отговор
    тия изкупиха света
  • 3 стоян

    20 10 Отговор
    Умните и богатите разбраха че кораба с рублите на Путин ще потъне и бягат
  • 4 ЕЕЕ

    10 2 Отговор
    Така става като се бойкотира долара и се създава евразийски съюз . Вън омразната чужда капиталистическа валута от Русия . И хората си държали спестяванията в чужда валута . . . . Разберете - не може ченгета или военни да управляват държава !!!! Ето ви резултата . И тук е така !

    Коментиран от #8

  • 5 охо бохо

    7 9 Отговор
    Не оплаквайте руснаците с крокодилски сълзи ! Тези "изтекли" капитали не са загубени, а запазени от американските атаки и инвестирани разумно. В подходящ момент ще се върнат в Русия .

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "охо бохо":

    Ти не разбираш-вероятно въпросните капитали са инвестирани "разумно" и съвсем не са загубени,НО...де факто ТЕ СА ЗАГУБЕНИ ЗА РУСКАТА ИКОНОМИКА И РАБОТЯТ ЗА ЗАПАДНАТА!Може и да се върнат в "подходящ момент" в Русия,но ЕДИНСТВЕНО КОГАТО РУСИЯ СТАНЕ АМЕРИКАНСКА ИЛИ КИТАЙСКА!

    Коментиран от #7

  • 7 Катъре,

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    върви да пасеш трева или и за това не ставаш. Дано си изкарал чичко Шорош да ти купи сирена, че скоро глад ще те гони.
  • 8 Ало, разбирача

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "ЕЕЕ":

    Може и още как - нарича се военна диктатура и идва винаги, когато “демократичните” правителства окрадат и разсипят една държава! Тези, “лошите” оправят нещата, за да има “добрите” какво да крадат отново. Справка: Чили, Гърция, Турция. Ако малко се образоваш, ще разбереш, че най-много една държава гради и постига при тоталитарно управление.