26 Ноември, 2018 17:37 2 586 16

Фондацията на Сорос прекрати дейност в Турция

  • сорос-
  • турция-
  • отворено общество-
  • дейност-
  • прекратяване

Причината е „безполезността от по-нататъшна работа”

Фондацията на Сорос прекрати дейност в Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Турското подразделение на фондацията на милиардера Джорд Сорос „Отворено общество” прекрати своята дейност, съобщи турският вестник Hürriyet, позовавайки се на информация предоставена от организацията. В него пише още, че ръководството е приело решение за разпускане във връзка с „убедеността си в невъзможността да изпълнява поставените задачи”. Освен това продължаването на дейността й е невъзможно след обвиненията за спекулации появили се в медиите.

На 21 ноември турският президент Реджеп Ердоган обвини фондацията на Сорос във финансиране на протестите през 2013 г. По думите на турският президент „събитията са били финансирани от един човек – известният унгарски евреин Сорос”. Ердоган заяви, че Сорос е човек, „който има много пари и ги харчи за разделянето на народи и разрушаването на държави”.

Сорос е основател и директор на хедж фонда Soros Fund Management и един от най-богатите хора в света. Състоянието му възлиза на 25 млрд. USD по данни на списание Forbes.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 затворено общество

    61 0 Отговор
    А в България КОГА ?

    Коментиран от #10

  • 2 козяксоросоид еврогей

    37 0 Отговор
    ужисссс,ми сега еврогейският съюз що ще чини на Туркията?
  • 3 Иванов

    47 1 Отговор
    Аз поздравявам нашите бракя турчолята, че изпъдиха Сорош. Направо им завиждам за това. Сорош трябва да бъде заличен с камъни!
  • 4 смърт за соросоида

    43 0 Отговор
    боклука сорос не е виновен той си има "мисия" както се казва от комшиите да разделя и разрушава държави, мисля че две мнения по този въпрос няма, НО защо тука е пълно с ренегати -пълни боклуци които се продадоха и продължават да нанасят необратими щети на българският народ. БХК, америка за България, Да България, отворено общество и други спомагателни сдружения целящи разрухата на държавата, явно Турците са по-напред от нас в отношение на ценностите
  • 5 Кумчо Вълчо

    26 0 Отговор
    Браво , започва се.
  • 6 Сорос фалира

    19 1 Отговор
    Очаквайте филиалите в България да пусна завесите скоро вереме! Соросите ще бъдат преназначени в чистота - София
  • 7 стоян георгиев

    5 11 Отговор
    сорос е виновен другари.тои е проблема ви .тои ви кара да си биете жените,да крадете,да лентяиствате и да се оплаквате.лош евреин еи!!!!

    Коментиран от #8, #11, #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 dan

    9 0 Отговор
    Колко точно го е казал Ердоган!
  • 10 куку руку ку

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "затворено общество":

    Скоро, скоро!
  • 11 Morgoth

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Сорос е крайно ляв идеалист и филантроп. В България той е частично виновен за безнаказаността на циганите (което не е никак малко), но останалото са конспиративни теории и тези на крайната десница на която и трябват врагове.

    Коментиран от #14

  • 12 Опсаааа

    9 0 Отговор
    Евала на комшийите, право куме в очите бум в 10 ката.
    Ами , и аз Ще призная че съм изненадан в положителен смисъл от Ердоганя .
    БРАВО.
    ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕН ОТ ВСЯКЪДЕ ТОЗИ СВОЛАЧ ЗОРОЗ
  • 13 Българин

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Разбира се, че е виновен. Колосална вина има за хиляди изкуствено създадени конфликти между различни групи от хора. Неговото финансиране на налагането на мултикултурализма доведе до сблъсък и унищожение на стотици уникални култури в Европа, Азия и Африка. Няма друг земен дявол, който да е насадил толкова много омраза между хора, които принципно нямат причина да се мразят. Преди двадесет години възприемах хомосексуалистите като забавни артистични образи, хората от други раси и националности ми бяха по-любопитни от себеподобните ми. Харесваше ми да разпитвам нашите мюсюлмани за религията им - бяха ми много удобен източник на знание, защото говорят български. Нещо повече-обсъждала съм с тях съвсем откровено проблема със смяната на имената им в разгара на тези събития. Политиката за нас беше нещо доста странично, извън обикновените човешки отношения. Всичко това се сгромоляса, изтече в канала, сами го изхвърлихме за да приемем лицемерните му "филантропски" безумици. Сега с всички гореизброени се гледаме с предубеждение и недоверие. А сега сме в очакване на най-гнусното: що да не вкараме омраза между мъжете и жените и за десерт-между деца и родители.На такова "въображение" и дявола не е способен.
  • 14 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Morgoth":

    Няма такова животно "крайно ляв милиардер". Освен ако не искаш да прилагаш манипулаторските му тарикатлъци.
  • 15 ДОКО

    2 0 Отговор
    ПРИЧИНАТА Е ЧЕ В СЪСЕДНА ТУРЦИЯ ПЕДЕРАСТИЯТА НЕ ВЪРВИ..

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.