2 213 3

ЧСИ-та извадиха фабрики за 4,5 млн. лв. на тезгяха

Предложенията им трябва да бъдат отворени

ЧСИ-та извадиха фабрики за 4,5 млн. лв. на тезгяха
Венцислав Михайлов

Частните съдебни изпълнители извадиха на тезгяха 20 фабрики. За продан са обявени само сградите, без оборудването им, а общата стойност на имотите е 4,5 млн. лв. Всички те са пуснати на публични търгове заради неизплатени дългове на собствениците им. Това показва статистиката на Камарата на частните изпълнители, цитирана от в. „Монитор“.

От публичния регистър на продажбите на частните бирници става ясно, че най-скъпата фабрика, която търси нови собственици, се намира в Габрово и началната цена, от която стартира наддаването за нея, е малко под 3 млн. лв. Заводът е произвеждал млечни продукти и се състои от 20 сгради и още десетина различни постройки. Най-евтината фабрика пък е пусната за продажба за 10 600 лв. и се намира в Троян. Имотът е с площ под декар, а самата сграда е под 100 кв.м.

В момента на сайта на Камарата на ЧСИ-тата има публикувани близо 4000 обявления за продажби на имоти на длъжници. Най-скъпият от тях е бивша база на Главно управление „Строителство и възстановяване" в Кремиковци. За нея е обявена цена от над 8,8 млн. лв. Срокът, в който желаещите да купят имота е можело да подадат оферти за него, е 26 ноември. Предложенията им трябва да бъдат отворени утре в сградата на Софийския районен съд, който по ирония на съдбата доскоро също беше собственост на ГУСВ. Най-евтината продажба на имот пък е за продажба на земеделска земя. За 238 кв.м, парцел в с. Иглика, частният съдебен изпълнител иска 13 лв.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ииии
  Отговор
  1 00:13  28.11.18
  Икономиката върви към светло гербераско бъдеще
 • симо
  Отговор
  2 06:35  28.11.18
  Банките кешират имотите от миналия бум.
 • ТОЧКАТА
  Отговор
  3 18:06  02.12.18
  Я,как процъфтява малкият бизнес....

Напиши коментар:


Публикувай