3 451 13

Най-добрата българска фирма (СНИМКИ)

За седма поредна година бяха отличени най-добрите български фирми

Най-добрата българска фирма (СНИМКИ)
Снимки: Fibank

На тържествена церемония в галерия Софийски арсенал бяха връчени ежегодните награди в престижния конкурс „Най-добра българска фирма на годината“. Конкурсът отличава за седма поредна година най-успешните български компании. Организатор е Първа инвестиционна банка (Fibank), която си е поставила за цел чрез него не само да популяризира българския бизнес, но и да представи най-впечатляващите и устойчиви модели на предприемачество, за да могат те да се превърнат в еталон и вдъхновение.

Най-добрата българска фирма (СНИМКИ)

Победителите сред близо 300 фирми участници бяха определени от жури в състав: г-н Чавдар Златев, главен директор Корпоративно банкиране, член на УС на Fibank и Изпълнителен директор, Кънчо Стойчев – социолог, президент на световната асоциация Gallup International и председател на Съюз „Произведено в България“, финансистът Емил Хърсев, издателят на „24 часа“ Венелина Гочева, Лъчезар Богданов – управляващ партньор „Индъстри уоч“, Йордан Матеев – Изпълнителен директор на Сдружението за модерна търговия и Ваня Манова - мениджър на Mastercard за България и Македония. В своите оценки журито се ръководеше от критерии като устойчиво развитие, възможности за справяне в конкурентна среда, потенциал за навлизане на нови пазари и иновативност. Всички участвали в конкурса компании имат български капитал, български мениджмънт и представляват български бранд.

Най-добрата българска фирма (СНИМКИ)

Първа награда за „Средна и голяма фирма“ спечели „Прогрес“ АД – фирма със 100-годишна история в производството на висококачествени технически отливки от чугун. „Велпа“ ЕООД - производител на велпапе и опаковки, зае второто място в категорията. „Радиком“ ЕООД, които произвеждат подправки, нишестета, зърнени закуски и готови хранителни смеси, са трети в надпреварата.

Най-добрата българска фирма (СНИМКИ)

Призът за най-добра компания в категория „Микро и малка фирма“ отиде при троянската мебелна фабрика „Гадевски“ ООД, която има дългогодишен опит в производството на маси и столове от масивна дървесина и изнася за цяла Европа. Нейни подгласници са „Палинико“ ООД - производител на поръчкови редуктори, зъбни колела и всякакъв вид задвижващи елементи, и „Ивелико“ ЕООД – млада компания, която разработва софтуерни продукти и услуги.

„Мобайл Системс“ ООД спечели наградата на публиката чрез онлайн гласуване. Компанията е на пазара за разработка на софтуерни приложения от 2001 г., а основният продукт на фирмата - OfficeSuite, се ползва от над 300 млн. потребители по цял свят.

Най-добрата българска фирма (СНИМКИ)

Призът „Най-успешна българка в бизнеса“, с който организаторите от Първа инвестиционна банка от миналата година стимулират жените предприемачи у нас, отиде при Симона Сребранова – управител на „Симонас Кардс“ ЕООД, водещ производител на идентификационни, банкови и гифт карти.

Сред номинираните тази година почти 300 фирми има много предприятия за мебели и текстил, за елементи и оборудване в машиностроенето, софтуерни и телекомуникационни компании, строителни, инженерингови и проектантски фирми. В състезанието по традиция се включиха много производители на хранителни продукти и напитки, търговци на едро и дребно, земеделски производители и транспортни фирми.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 13:11  28.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Траян
  Отговор
  2 13:20  28.11.18
  Организаторите да продължават с тази инициатива и да не спират да вярват българските успехи
 • 3 13:50  28.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Елена
  Отговор
  4 14:20  28.11.18
  Страхотно е, че фирмите имат стимул да показват колко са добри в работата си. Така стават още по-добри. Браво на Фибанк, че прави конкурс от такъв род.
 • Васил
  Отговор
  5 20:27  28.11.18
  Хубаво е, че този конкурс се превърна в традиция.
 • Мартин
  Отговор
  6 20:41  28.11.18
  Поздравления за организаторите от ПИБ! Трябва да има повече подобни конкурси, които да награждават успешните примери в бизнеса в България!
 • Кур
  Отговор
  7 06:17  29.11.18
  За бъ
 • гост
  Отговор
  8 08:36  29.11.18
  нищо повече от рекламен трук (добър при това) за привличане на клиенти. А на бас, че всички тея фирми са клиенти на банката

  Коментиран от #13


 • некойси
  Отговор
  9 08:35  30.11.18
  В страни от статията със снимки наподобяваща лексикон ... кой казвате беше собственик на банката?
 • Оракула
  Отговор
  10 14:12  30.11.18
  Котилото на Доган измести,котилото на Борисов. КРИБ на Домусчиев, не се интересува от такива нули. Честито РАДИКОМ! Ради, сложиха те на 3- то място ,поради политически причини. Виж послушните, какви кометни кариери правят С ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ.
 • Оракула
  Отговор
  11 14:32  30.11.18
  Спечелил конкурса ," ХОЛДИНГ ЗАГОРА", кой е собственика на този холдинг, и какво общо има с бизнес създаден по правилата. я НЯКОЙ ДА РАЗКАЖЕ РЕЗИЛИТЕ НА ТОЗИ ХОЛДИНГ. Собственика е слабото място.На прима виста имат, почти всичко за какво им е награда?
 • Оракула
  Отговор
  12 14:40  30.11.18
  Един от тези, който раздава наградите ,съсипа млекозавода в Казанлък ,да не би онзи, който съсипа" Млечен път"- Нова Загора да е в играта, те са от Банкерско котило и пипат с копринени ръкавици и вървят по терлици.Царе на придобивките...
 • Павел
  Отговор
  13 11:47  01.12.18

  До коментар #8 от "гост":

  "нищо повече от рекламен трук (добър при това) за привличане на клиенти. А на бас, че всички тея фирми са клиенти на банката" Поне една със сигурност не е ;).

Напиши коментар:


Публикувай